Rapid desszert kismacska: Barackos flört



Hogy kerül egy macska a pohárba? Egyrészt, hogy folyékonynak mondják őket a mindent tudó internetes médiumok, a 9gag poharakba és vázákba belemászó cirmosoktól hemzseg, ezért a hirtelen halmazállapot változás. Másrészt úgy, van egy mese, amit mindig elmondanak a mi étkezőasztalunknál. Így szól:

Egyszer egy lakodalom alkalmával volt egy ember, aki nagyon készült a vendéglátásra (Nem, ez nem a "Tragédia" Móricz Zsigmondtól, nem halálra eszi magát) odament hozzá egy kisfiú és ezt mondta neki:
-Kend, ha tudná mi van a kemencében!
Az éhes ember tartogatta a gyomrát a húsleves alatt, a hagymás oldalas alatt, de még bele sem nyalt a töltött káposztás halomba, mert annyira várta, mit kap a kemencéből.
A kisgyermek meg csak hajtogatta: - Jaj, ha tudná mi van a kemencében!
Elfogytak az ételhalmok, a jónép fészkelődött, az asztalokat elkezdték leszedni.
Ekkor nem bírta tovább az ember, megkérdezte: - Ugyan, fiam mondd már meg, mi van a kemencében?
A kisfiú elmosolyodott: -Belefialt a macska!

Így esett, hogy a családi körben kismacskaként illetik azokat a titokban készített desszerteket, aminek érdemes helyet hagyni.
A pénteki indulás előtt kicsit hamarabb szabadultam haza, végre volt időm főzni! Ezt a desszertet csináltam, hogy megörvendeztessem az embert, az első időkre emlékezve, mikor minden nap kapott valami desszertet munka után.
Diplomatikus és méltó befejezés a kis adag, utolsó gyümölcsök és kimaradt tejtermékek elpucolására a hűtőből, helyzetből adódóan variálható.

Hozzávalók: 2 főre
Kis doboz tejföl
Kis doboz kefír
1,5 evk cukor
1 citrom sárga héja

6 szem sárgabarack
1 db őszibarack
1 evk cukor
 Díszítés: néhány darab mézes keksz
Elkészítés: A gyümölcsöket magozzuk ki, az őszit hámozzuk meg. Vágjuk nagyobb darabokra. Egy serpenyőben, cukorral hevítsük, amíg össze nem áll egy dzsemszerű keverékké. Tegyük hűvös helyre.
A tejtermékeket keverjük össze, reszeljük bele a citromot és a cukrot adjuk hozzá.
Vegyünk elő 2 szép talpas poharat és kezdjük el rétegezni a gyümölcsöt és a krémet. Látványos, ha a gyümölccsel kezdjük és azzal is fejezzük be. A tetejére törjünk néhány szem kekszet és tegyünk egy levél mentát rá.
Tálalásig hűtőben tároljuk.   



Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Walipini: medencének indult, üvegház lett belőle

Kender: egy "magasröptűbb" építőanyag

BBQ csirke sütőben sütve

Walipini: tervezés

Komposzt kazán, az erjedés magasiskolája