Erkély kert helyett "Szedd magad"

Akármennyire is vágyom az "erkély kert" megoldásra, be kell látnom, hogy nem születtem "zöld ujjakkal" ahogy a britek hívják a kertészkedéshez értő egyéneket. Bizonyára belejátszik a kialakult helyzetbe az is, hogy a növekedő palántákat, egyszer-egyszer elfelejtem meglocsolni, mondjuk mert elutazunk, vagy mert esik az eső. Olyan erkélyt még nem láttál, mert hiába rakom ki a szélére a delikvenst, olyan szögben építették, hogy oda bizony csak nagy szerencsével esik be akármi. A másik ilyen visszatartó dolog azoknak a szárnyas patkányoknak aka galamboknak a jelenléte, akik menetrend szerűen várják azt, hogy kilépjek reggel a lakásból, egyből furakodnak be minden szabad/ drótozatlan négyzetcentiméteren. Eddig még még élne bennem Ace Ventura tézise, hogy minden állatnak meg kell hagyni az élethez való jogát, VISZONT ha azok a dögök a kaspóimat fészekalapnak használják és beleülnek a paradicsompalántám tetejére (szent növény, külön haragszom érte) és a teához száradó bodzavirágomat használják fel építőanyagnak...onnantól kezdve el kezdem járatni az agyam, hogy sütöm és főzöm meg őket, különös kínok között. Aztán elvetem az ötletet, mert nem lenne gusztusom megenni azt a ki-tudja-mivel szennyezett húst. 
Akinek ilyen urbán faunával kell birkóznia a szerencsétlen palántája érdekében és nem akar pofátlanul sokat fizetni a piacon, vagy a multikban, tudok ajánlani egy alternatív megoldást. Párom édesanyja küldött egy cikket róluk, hogy én biztos értékelem az ilyen kezdeményezéseket, hááát igaza lett.
Ez legyen a reklám helye, mert megérdemlik, hogy minél többen tudjanak róluk, hogy fenntarthassák a kis birtokukat. Szabó-kertészet Debrecen-Dombos
Az alapfelállás, hogy van egy kisgyerekes család, akik mezőgazdasági, kertészeti szakemberek, mellesleg a fenntarthatóság és természetes termelés hívei. Földet vettek Debrecen környékén és termelnek rajta. Egyszerűen működnek, csak azt tudják eladni, ami a kezük alól került ki. Ha  kimész és magad szeded fel 1. ár, ha kimész és velük készítteted össze a kis pakkodat, 2. ár, ha behozzák elosztópontra a városba 3. ár.
A piaci árak töredékéért lehet bevásárolni, úgy, hogy mozogsz és beszélgetsz, süt a nap, jól érzed magad.
A másik ilyen dolog, hogy ha úgy gondolod, hogy szeretnél friss levegőre a madárcsicsergésbe kijárni, hiányzik az otthoni kerti teszem-veszem meló (mint nekem például), akkor kapsz tőlük földet és szaktanácsadást, ja még a termelő eszközöket.
Akárhány embernek lelkendeztem el ezt a jófejséget, ennyit kérdeztek vissza: "Mennyiért?"
INGYEN érted, mert tenni akarnak valamit, hogy jobb legyen a világ, hogy aki sohasem tudott ilyen lehetőséghez jutni, az is csinálhassa!
Mert ennyin múlik, hogy az ember felemeli a seggét és kikerekezik egyszer-kétszer egy héten, hogy kigazoljon, locsoljon, vagy veszi a spanyol paradicsomot 400 ft-ért.
Itt a blog címük, minden információt tartalmaz, ha érdekel. 

Ott dübörög a fejemben Fatboy Slim evolúciós videó klipje mikor látom ezt a gyümölcsöt

   
   

        

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Walipini: medencének indult, üvegház lett belőle

Kender: egy "magasröptűbb" építőanyag

BBQ csirke sütőben sütve

Walipini: tervezés

Komposzt kazán, az erjedés magasiskolája