Szerzetesek ágya, de legalább nem lesz lumbágód

Eljutottunk odáig P.-vel, amit Kőhalmi Zoltán humorista írt bele az IKEA ügyfélszolgálatára címzett levelében, így szól: "Mondják meg nekem annak a tervezőnek a nevét, aki tervezte azt a bútor, hogy személyesen őt szidhassam a terméke miatt!" 
Nem akartuk belátni - mert mindketten csillogó szemekkel csüggünk az IKEÁ-n mint szent és sérthetetlen médiumon, aki eljuttatja az emberekhez a stílusos lakóteret - viszont azt magunknak is be kellett vallanunk, hogy az ágy, amit vettünk tőlük egy semmirevaló kivitel.
Az étteremben két pofazacskóval esszük a svéd húsgolyót az áfonyalekvárral ha Budapesten vagyunk, szeretjük a kisbútorokat, kiegészítőket amiket ott vettünk, DE az az ágy mindkettőnk hátába bárdot állít minden este!
Szemét dolognak tartom, mert a magyar piacon fellelhető választékból lehetett volna olcsóbban is ilyen minőséget kapni, viszont jó fogyasztókhoz híven a nagyhalat választottuk, mert biztosra akartunk menni.
Legyen eszed, ne csak a csíkot figyeld!*
Nos, minden embernek vannak vágyálmai, a mi hátunk csak szeretne jó helyen aludni. Kitaláltam a csík ellentétét, amikor nem számít a külcsín, a teljes puritán tagadást, a csodálatos egyszerűség mámorát.
Bár keresem még a kompromisszumos megoldást a kivitelezésben, úgy beszéltük, hogy egy biztos fundamentum+puha matrac nem adhat hátfájásra alapot.
Elkezdtem nézegetni a raklapokból készített ágyakat és tervezgetem, gondolkodom rajta hónapok óta, hogy ha egyszer lesz egy csakis ágyként funkcionáló ágyunk, valamikor legyen milyen képanyaghoz nyúlni és kuncsorogni.    
Szigorúan kedvcsináló célzattal.










*Az egyik kedvenc filmem: Frank Abignale profi csaló életrajzából vett okosság, készült róla film is, Kapj el ha tudsz! címmel az arany Leonardo Dicaprioval.
A csík egy olyan parasztvakítás esszenciája, ami megmutatja, hogy az emberek mennyire vakok a puszta tényekre, ha vágyálmot kergethetnek.
Pl: nekünk fontosabb volt az, hogy onnan vegyük meg az ágyunkat, bár egy sima bútorüzletben kiszúrtam volna, hogy silány és fintorogva továbbmegyek...ennyit a tudatos vásárlásról 


   

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Walipini: medencének indult, üvegház lett belőle

Kender: egy "magasröptűbb" építőanyag

BBQ csirke sütőben sütve

Walipini: tervezés

Komposzt kazán, az erjedés magasiskolája