Utazás nyeregből. Milyen a toszkán dombok felett fújó szél és a búzamezők illata?

Sohasem gondoltam volna, hogy azoknak az embereknek az igényeit is ki tudja elégíteni az utazási ipar, akik ugyan kicsit lusták, de menni akarnak.
Tanulni akarnak valamennyit, de csak módjával. Mozogni akarnak, de nem túl sokat. Látni akarnak, szemlélődni, de nem egy gyalogló ember sebességével. Közösséget akarnak, de úgy hogy ha akarnak, kicsit vissza is tudjanak vonulni.
Az emberek nagy része nem rendelkezik azzal a lehetőséggel, hogy magukkal vihessenek egy binyiglit külföldi kóborlásaik során, mert teszem azt, repülővel jutottak a célállomásra. Vagy nincs arra idejük, hogy beiktassanak egy túrát.
Tudod, a csellistáknak is külön helyet kell venniük a  hangszernek, ha messze koncerteznek, milyen pénzekbe kerülne, ha úgy jelennél meg a kisajtóban, hogy a válladon van a bicikli.
Vannak kezdetleges változatai annak, ha mérsékelten gyorsan akarod megtekinteni egy térség, vagy város nevezetességeit, Pl: nagyvárosban közösségi bicikli kölcsönzés (velo vagy a bubi), napijegy a kölcsönzős bácsitól a Balaton parton, limbó hintó, autóra felerősített objektumok, autó mögé erősített bicikli tartó kinövés.
Persze a biciklis, túrázós programmal másnál ki lehetne verni a biztosítékot, akinek az minden vágya, hogy időben odaérjen a svédasztalhoz és sétatávolságnál közelebb legyen a part, majd miután hazajön, a rokonság mosolyogva konstatálja, hogy:
- Bécikém, felszedtél kicsit. 
- Jaj, ne tudd meg, már ezért megérte elmenni. Életemben nem zabáltam ilyen sokat, mint nyaralás alatt. Kivéve a tavalyit, vagy az azelőttit.




No, nekem ez a hozzáállás egyszer kétszer elment, mert imádok enni, de mindig ott volt a hiányérzet, hogy nem ezért jöttem ide, mert hajt a megismerés vágya. Tanulni akarok...meg enni, meg kicsit fürödni, meg mozogni.
Valaki ezeket a lehetőségeket összegyúrta egy olyan szuper programmá, ami egyesíti magában a kultúrát, a lassú szemlélődést, kényelmesen elfogyasztott ételeket, a testmozgást és a szelet az arcodon, úgy hogy neked "csak" fizetned kell.
Annyira zseniális, hogy egyszer mindenképp el akarok menni egy ilyenre, vagy többre. 
A felállás a következő: kb 15-20 fős létszám egy buszon vagy repülővel kimegy az adott országba és egy másik szállítóeszköz kiviszi az iroda saját cangáit, amikhez tartozik egy ember, aki beállítja és baj esetén megjavítja őket. Megérkezik a csipet csapat mondjuk egy toszkánai vendégházba, ahonnan minden nap szerveznek egy biciklitúrát. Csillagtúra röviden.
Ha pihenni akarsz otthon maradsz a medence mellett egy pohár valamivel a kezedben. Aki megy biciklizni, idegenvezetést kap és egy kellemes tempóban tudja megnézni a nevezetességeket. Süti a nap, mozog, élvezi a tájat, nézelődik.
Kiaknázatlan lehetőség a turizmusban ennek az ágazatnak a fejlesztése és versenyhelyzet teremtése, hogy ne lenne ilyen borsos az ára. Annyira nem, ha belegondolsz, hogy kiutaztatnak valahova, ott kapod a kosztot kvártélyt, idegenvezetést, programot, javítást.
Képek forrása: www.pinterest.com




Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Walipini: medencének indult, üvegház lett belőle

Kender: egy "magasröptűbb" építőanyag

BBQ csirke sütőben sütve

Walipini: tervezés

Komposzt kazán, az erjedés magasiskolája