Cukkini te drága, rejtőzködő, szósz alá való

Olyan régen vagyok egy állandóan dicsérő ember szerelmese, hogy el is felejtettem, milyen lemondani az ételről, szabályokat betartani az étkezésemben, hogy ha valamit megkívánok, mérlegelnem kell, hogy tényleg szükségem van e arra az ínycsiklandozó frissen roppanó sült krumplira, vagy beletemethetem e az arcom egy tejszínhabos kávéba.
Ismerem, milyen volt megmagyarázni magamnak, hogy nem kell az nekem, hogy a korgó gyomromat este egy hangzatos reggeli ígéretével altassam el. Egy hónap múlva lesz az esküvőnk és a külvilág elvárásai és a saját magam hiúsága miatt néhány kilót le akarok szikkasztani magamról. Szigorúan azzal a felkiáltással kampányolok az embernek, hogy csakis az esküvői menü betermelése és helye miatt. Tudod, ások egy gödröt azért, hogy még egy talicska földet belehordjak.
De még így sem tudok nemet mondani, ha a kedvenc ételemet főzöm, a bolognait. Az ember, ha végignéz a hozzávalókon, egy barátságos, laktató ragut kap, paradicsom, hagyma, hús. Az étel fenéknövelő hatásáért nem maga a szósz, hanem a köretként feltálalt tészta a felelős. Ezt a gondolatot szem előtt tartva felváltottam egy kis sült zöldséggel, a cukkinivel. Annyira jó lett, nem is akarom máskor tésztával megenni!
Két személyre kijön egy közepes cukkiniből a köret, az embernek felkeverheted felesbe tésztával, hogy jól lakjon. De magában hibátlan. Rátépkedhetsz kis mozzarellát, kevés bors és kész.

IMG_6952
Szeleteld fel a cukkinit kevés vajon, forró serpenyőben pirítsd kevés sóval és borssal. Nem nagyképűsködnék azzal, hogy ez egy "recept", csak egy hedonista nüansz, ami még egészséges is.
Szeretném felhívni a figyelmet a kis gazra, az ablakunkból szedett rukkola kezdemény, türelmetlenül várom, hogy teljesen kifejlődjön, hogy nem bírtam ki, hogy ne biggyesszek rá egyet.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Walipini: medencének indult, üvegház lett belőle

Kender: egy "magasröptűbb" építőanyag

BBQ csirke sütőben sütve

Walipini: tervezés

Komposzt kazán, az erjedés magasiskolája