Fetával, petrezselyemmel töltött csirke tésztasalátával

Szombaton végre főzhettem! Tudom, főzni nem program, de én szeretem annak feltüntetni, mert olyankor érzem azt a várakozó, optimista ötletbörzét, amit az alapanyagok szépsége, frissessége, összeállítása okoz.
A festésnél éreztem hasonlót, de nagy bánatomra valahogy kikoptatta a gyakorlat.
DE főzni mindig kell, jól enni annál többet.
Végül hatan lettünk szombat estére és mintha éreztük volna a korlátainkat, így járattuk maximumra a kis konyhánk, étkezőnk kapacitását. 
Főzni öröm, de nem versenyezhet azzal, amikor látod, hogy milyen jó étvággyal eszik a főztödet és szednek még egy kicsit, abból is egy kicsit, csak a "zíze" kedvéért. A mintaférfi, közben egyik kezével a házi feladatát végezte, a másikkal paradicsomot vágott, a harmadikkal, pedig felporszívózott. Férjek és barátok, csináljátok utána havonta egyszer és hosszú, hálás lesz a kapcsolatotok.

Masnibatyu és egy dolgos nagykukta
Előtte a reggelinket, a párom szüleinél ÉS a vásárcsarnokban is elköltöttük, a házassági évfordulót ünneplő szüleimmel. Anyukámnak megint sikerült meglepetést okozni, ugyanis az ajándék fülbevaló a reggeli rutinhoz hozzátartozó kávékiöntőbe volt elrejtve. Még hogy a házasságot megöli a rutin, a nagy túrót! Csak merni kell játszani.
Vásároltunk is, a fiúk Kósát néztek, utána a menü hagymás vér és velő volt, forrón, friss kenyérrel. Csak évente egyszer ehettünk hagymás vért, nagymamám csinált nekünk, friss vérből, disznótorkor. A vásárcsarnoki vér halovány árnyéka az esztárinak, de így is isteni.
Délután kezdtem neki a sütésnek, mire tálaltuk a vacsorát 8 fele már barnára, ropogósra sült, nagyon lassú tűzön.
Hozzávalók:
4 személyre
8 db csirke felsőcomb
100 g fetasajt
1 gerezd fokhagyma
1,5 evk petrzselyem zöld felaprítva
1 dl víz
25 dkg burgonya
só, bors, őrölt kömény

Elkészítés:
A töltelékkel kezdjük. A fetasajtot villával törjük össze, a petrezselymet mossuk át és aprítsuk fel. borsozzuk meg, ha nagyon tömény tegyünk bele kevés tejfölt, ha nem érezzük elég sósnak (az lesz) sózzuk. A fokhagymát reszeljük bele, végül jön a petrezselyemzöld. A csirkéket készítsük elő, mossuk meg, a bőrük alatt csináljunk egy kis zsebet, szórjuk meg kevés sóval, borssal, köménnyel.  Osszuk szét a tölteléket a zsebekben. Vegyünk elő egy mélyebb sütőtálat, hámozzuk és karikázzuk fel a burgonyát, terítsük szét az alján, kicsit sózzuk meg külön, mert sokat felvesz. Rakjuk erre a csirkecombokat. Fedjük le egy alufóliával, de előtte öntsünk alá egy dl vizet.
Alacsony lángon süssük egy órát, majd takarjuk ki és szabadon még egyet, amíg a teteje elkezd pirulni. Csak a krumpliággyal is finom, de hogy ne legyen nehéz, csináljunk hozzá salátát.
Sikerült vennem masni, vagy csokornyakkendő alakú tésztát, háromszínűt. 10 dkg kellett egy nagy tálhoz, nem akartam zöldséggel megkínálni a tömény, fojtós tésztát, inkább fordítva. Így a tészta nem az állaga, hanem a dísze lett.  

Nekem a biztos jel, hogy jól sikerült: P. másnap ezt reggelizte.






 
   

  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Walipini: medencének indult, üvegház lett belőle

Kender: egy "magasröptűbb" építőanyag

BBQ csirke sütőben sütve

Walipini: tervezés

Komposzt kazán, az erjedés magasiskolája