Felezett-töltött csirkemell, sült zöldségekkel
Hozzávalók: (4 főre)
2 egész csirkemell
10 dkg túró
1 tk só
1 tk kacsazsír
2 gerezd fokhagyma
1,5 dl víz
1 kg akármilyen vegyes zöldség, jelen esetben 3-4 db burgonya, 1 szál sárgarépa és egy kisebb cukkini
só, bors
Elkészítés:
A csirkemelleket felezzük meg, hagyjuk rajta a bőrt és a vastag mellrészbe, az izom közepén vágjuk hosszában egy éles késsel, zsebet készítve. (ez azért szükséges, hogy a hús közepe is ízesítve legyen)
A túrót villával törjük szét egy tálkában, sózzuk 1 tk sóval és reszeljük bele a fokhagyma gerezdeket, végül a kevés zsírt. Keverjük össze. 2 egész csirkemell volt, megfelezve kapunk 4 felet, ez 8 "zsebet" jelent, ezekbe kell szétosztani a túrós tölteléket.
A zöldségeket tisztítsuk, hámozzuk és a végül vágjuk fel kb. 1 cm-es szeletekre. Enyhén sózzuk borsozzuk és tegyük egy hőálló tál aljába.
A tetejére rakjuk a megtöltött csirkemelleket, a tetejére szórjunk kevés sót. Öntsük alá a vizet. A tetejét zárjuk be alufóliával és tegyük a közepes lángon égő sütőbe, 40 perc után nézzünk rá, ha fehérlik a hús, akkor átpárolódott, kitakarhatjuk, hogy pirulásig süssük. Még nagyjából 45 perc.