Burgonya ladik almaágyon

A kreativitás nem a teremtő szellem zsenialitásának függvénye.
Inkább a szükség (értsd a munkából hazatérő, küszöböt is megrágó pasi), a hűtő üressége, az idő szorítása és a lustaság mértéke az, ami keretet ad egy új összeállításnak.
Nincs új a nap alatt, se szeri se száma a töltött zöldségek és mutatósan ráolvasztott sajt bozontoknak a szakácskönyvekben.
Talán ezért nem próbáltam még bevonni a menübe eddig, túl kommersznek tartottam. A héten eljött a nap, hogy annyit ettük az otthoni csomagokat, annyit bíztuk magunkat a vendéglátó ipar kegyeire, hogy azt mondtam: Fene egye meg, valami szépet én is csinálhatok az embernek mire hazaér, hadd gondolja, hogy jól választott párt!
Utána jött a hullám, hogy: igaz-igaz kislány, de gyors legyen ám az a szép kaja, mert te is lejártad ám a lábad a nap folyamán! Meg legyen egészséges is, hogy ezt a leterhelést épen viseljük tavaszig.
Megszületett ez. A kivájt krumpli közepe még várja a burgonyás pogácsába való kerülést a mélyhűtőben.
Ez az étel a szakaszosság jegyeit viseli magán, ugyanis 2 fázisa közben elszaladok betenni egy mosást, fénymásolni, kiporszívózok et cetera.

Hozzávalók: (3 személyre)
- 5 db nagy krumpli
- 4 db frankfurti virsli
- 1 fej hagyma
- kevés kacsazsír
- szerecsendió
- só, őrölt bors
- 1 kis doboz tejföl
- ha a kezünkbe ugrik 1 evk túró, akkor meghálálja
- 5 dkg füstölt sajt

Elkészítés:
Tegyük fel sós vízben főni a krumplit. Közben készítsük el a tölteléket: a hagymát aprítsuk fel, a virsliket először hosszában vágjuk fel, majd félkarikákra. Kacsazsíron lassú tűzön dinszteljük a hagymát, majd rakjuk bele a virslit is, azután fűszerezzük sóval, borssal, kevés szerecsendióval. Pár perc pirulás után zárjuk el a tüzet és keverjük bele a tejfölt és a túrót, végül kevés reszelt sajtot.
A megfőtt burgonyát teljesen hűtsük le, pihentessük, mert így könnyebb lesz kivájni. Hámozzuk meg, ha még eddig nem tettük, vágjuk félbe és óvatosan egy teáskanállal vájjuk ki a közepét. Vékonyan kenjünk be egy tűzálló tálat és tegyük bele a ladikokat. Végül osszuk el a tölteléket benne, majd szórjuk meg sajttal.
Tegyük a sütőbe 15 percre, ha lehetséges csak felül sütésre, ugyanis minden azonnal ehető benne, csak az esztétika miatt kell a ráolvasztás.
Salátával laktató és egészséges vacsora. Fekete retket és almát tálaltam hozzá.   

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Walipini: medencének indult, üvegház lett belőle

Kender: egy "magasröptűbb" építőanyag

BBQ csirke sütőben sütve

Walipini: tervezés

Komposzt kazán, az erjedés magasiskolája