Rukkolás fasírt


A hétköznapokban elfelejtünk dicsérni, pedig nagyon fontos.
Nem akarjuk, hogy így legyen de az aktuális napi probléma megoldása eltolja a hangsúlyt az igazán fontos dolgokról és emberekről. Azt hittem mentes vagyok ez alól, hogy én majd odafigyelek erre, de sajnos nem. Mindenesetre törekszem arra, hogy 10-ből egyszer eszembe jusson és akkor azt ki is mondjam. 
Nem vagyok fából, imádom, hogy megdicsérik a főztömet, az ember szűkmarkú a dicséretemmel, ha precizitással, számolási dolgokkal kapcsolatos,  viszont nagyvonalú a konyhai teljesítményemet illetően.
Ennél a fasírtnál elégedetten bólogatott és ezt mondta: neked ez A tehetség az életedben, amiért érdemes dolgoznod.
Ilyenkor csak ez a mém jut eszembe:

Még három év után is megmelengeti a szívemet egy ilyen. de nem tudom megijedjek e, hogy nem említett mást. Csak viccelek, a pillanatban él, ő ott és akkor a legboldogabb hasú férfi volt a világon.
 
Hozzávalók:
35 dkg darált hús
3 evk zabpehely aprított
5 dkg kolbász
1 kis fej hagyma
1 kupak balzsamecet
1 maréknyi levélzöldség (spenót, rukkola stb)
1 kk só
kevés paprika
1 evk mustár

Elkészítés:
Vágjuk apróra a hagymát és a kicsire vágott kolbásszal lassú tűzön pirítsuk meg. Kanalazzuk egy keverőtálba, adagoljuk rá a zabpelyhet és a felaprított leveleket. Sózzuk meg és adjuk hozzá az ecetet és mustárt. Kézzel keverjük bele a húst, mintha csak rámorzsolnánk és dolgozzuk jól át.
Kis ellapított tallérokat gyúrjunk belőle és forró serpenyőben, letakarva, alacsony lángon süssük meg. Nem kell alá zsiradék, a kolbász miatt nem ragad le.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Walipini: medencének indult, üvegház lett belőle

Kender: egy "magasröptűbb" építőanyag

BBQ csirke sütőben sütve

Walipini: tervezés

Komposzt kazán, az erjedés magasiskolája