Stresszűző csirke

A siker minden (valódi) értéket, amit annak tartasz az életedben lekicsinyel és maga alá rendel. Kielégíti az étvágyát, de csak időlegesen, kicsit mindig többet szeretne szavakban és gondolatban még többre vágyik. Ott a gombóc a torkodban, amit a ki nem mondott vagy kimondott de el nem ismert véleményed vájt magának és érzed, hogy a te agyvizednek is jól esne egy túlfolyás gátló, mint a fürdőkádnak. De nincs, abból kell gazdálkodnod amit a Jóistentől kaptál ilyen célra.


Ott a hangerő és egy Andrea Bocelli válogatás cd, vagy egy olaszos csörte összezárt ujjakkal kalimpálva, hogy annyi energiát veszíts a mozdulatokkal mint a kiabálással. Stresszevők esetében a cukrászda felé való kitérő. Én arra esküszöm, hogy ha a plafonon vagyok, ha nem is tudok valamit szétverni, elmegyek futni, ha még arra sincs érkezésem marad egy behűtött pohár bor és szigorú csend.

Eltelik pár perc és azt mondod, hogy felnyalábolod magad és elindulsz a konyhába, mert siránkozásból még nem főztek vacsorát. A bort azért magaddal viszed. Szétnézel és a kombinálsz az étel típusára és a hűtő űrtartalmára vonatkozóan. Mi az ami illik hozzá, mi foglalja a legtöbb helyet?
Kívánsz valami pikánsat, de legyen benne friss is. Valami zöldség és valami a kamrából.
Megszületik az ötlet: a tegnapi sült csirke alatt maradtak a fűszerek, megpirítassz benne egy hagymát nagyobb darabokban és rádobod a főtt csirkét, amit már nem volt kedvetek megenni a múltkor a levesben. Csontozva, darabokba vágod és hagyod a szaftban és hagymában ízesedni. az alját oda kapta, kezd sűrűsödni, wow az illata nagyon jó.
Jó borból sose elég, ráöntessz egy decit és azzal a mozdulattal lefeded.  Pár perc múlva átkevered,  a bor elképesztő jó szaftot csinált hozzá, már csak valami élő kell bele. A paradicsom mindig jó gondolat, nem tudok olyan sós ételt mondani, amihez még nem ettem. Néhány darabot belenegyedeltem és kész, nem kell megfőnie, csak kicsit oda rottyannia, hogy azért érezzük, van tartása.
Köretként puliszkát csináltam sok sajttal és tejjel. Nagyon jó köret, nem értem miért ment ki a divatból, jól megszívja magát a paradicsom levével.

Leülsz mellé, már megint kerek a világ.


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Walipini: medencének indult, üvegház lett belőle

Kender: egy "magasröptűbb" építőanyag

BBQ csirke sütőben sütve

Walipini: tervezés

Komposzt kazán, az erjedés magasiskolája