Tenessee csirke

A délutánok, az olyan hamar bekövetkező esték kedvenc elfoglaltsága számomra az amikor a vízszintesbe érkező és egyből elalvó férfiember mellkasára ejtve magam, tévézhetek. Nem szoktunk ám bambulni előtte, ha nem tetszik, akkor kikapcsolom. DE abban az esetben mikor főzőműsor, River Cottage, Miss Marple, vagy az Victorian/Edwardian farm megy....akkor reszkessetek azok, akik csak úgy szörfözni akarnak mikor reklám van!
Egy méltatlanul ismeretlen név a szakácsok között: Chuck Hughes. Lehengerlő  a vehemenciája és hogy mennyire profin, ritmusosan tud főzni. Nem utolsó sorban a receptek is olyanok, amilyeneket én is két pofára ennék, nem csak a vendégei.   
Egyetlen percet nem vagyok hajlandó elmulasztani belőle.
Egy ilyen műsora alatt született meg a recept gondolata, volt egy jó kezdésű páca, de sokalltam benne a cukrot és az enyémbe belekerült egy kis itóka is, csak is húspuhítás végett.. 

Pác: 1 dl balzsamecet, 3 evk méz, 1 evk só, 1 dl whisky, 3 nagy gerezd fokhagyma, 1 citrom leve
Pácba való: 1 kg csirkecomb megtisztítva, néhol beirdalva.

Elkészítés:
Előző este: A pácot keverjük össze egy zacskóban, a fokhagymákat törjük össze, vágjuk fel apróra, vagy reszeljük le. A citromot facsarjuk ki. Kicsit rázogassuk össze, hogy a só oldódjon fel benne. Tegyük bele a csirkéket kössünk görcsöt a tetejére és kezdjük el összedolgozni, hogy mindenhova jusson a pácból. Egy mély tálban tegyük hűtőbe másnapig.
Másnap: A mázas csirkét öntsük egy hőálló tálba a páccal együtt. Fedjük le és tegyük sütőbe (közepes láng) egy órára. Félidőben takarjuk ki és forgassuk át a húsokat.

Köret: Friss káposztasaláta, kefír öntettel. Az embernek készíthetünk burgonyapürét. 
 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Walipini: medencének indult, üvegház lett belőle

Kender: egy "magasröptűbb" építőanyag

BBQ csirke sütőben sütve

Walipini: tervezés

Komposzt kazán, az erjedés magasiskolája