Sajttal töltött húsgolyó spaghettivel


Most olyan dolgot csinálok, amire még nem volt példa ezen a helyen. Egy másik ember fényképét használom fel egy recept illusztrációjaként.
Sötét volt mire elkészültem vele, sárga paca ilyenkor minden, a fiúk felzabálták a nagy részét, ugyanis vendégünk volt!  
Ha vannak olyan idővel, profi műtermi cuccokkal, fényképészeti jártassággal rendelkező ételfotósok akik feltöltik a világhálóra a megkomponált és gyönyörű képeiket ugyanarról az ételről, remélem nem haragszanak meg rám.
Forrás: https://www.pinterest.com/pin/300193131391411903/, vagy flourandaprons.com 
Miután megostoroztam magam eléggé a plágium miatt, jöhet a recept.

Te, kedves olvasóm ha követted a blog életét észrevehetted, hogy évekkel ezelőtt már csináltam húsgombócos spaghettit, DE az nem volt megtöltve. Finom volt, jót ettünk belőle, de mivel csak főztem és nem sütöttem, nem volt olyan koncentrált paradicsomos íze, mint most. Ha lenne rá kapacitásom ezentúl mindig sütném a bolognainak való adagot, mert sokkal finomabb és a másnapi változat mikor ezt a sült alapot lazítottam fel egy kevés tejföllel... Úristen! Nagyon jó volt.
A receptötletet a 9gag étel rovatából vettem, de elhagyva a kész hozzávalókat a saját bevált alapjaimmal készült.
Hozzávalók:
Húsgolyók:  (20 nagyobb 25-30 kisebb golyóra elég)
20 dkg darált sertés
20 dkg darált marha
3 evk zabpehely (aprószemű)
0,5 dl víz vagy bor
1 púpos tk só
1 csomag mozzarella

Paradicsomszósz:
1 doboz paradicsomszósz (500 ml)
2 szál sárgarépa
1 evk olaj vagy zsír
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk só
1 kk köménymag 
1 csapott kk oregano
Egyéb:
a tetejére 5 dkg sajt, egy csomag 500 g spagetti tészta

Elkészítés: A húst gyúrjuk át a zabpehellyel, sóval, borral és pihentessük fél, egy órát. Kell a zabpehelynek, hogy tudjon szikkadni.
Közben a mozzarellát vágjuk fel annyi darabra, amennyi golyót szeretnél gyúrni.   
Készítsük el a zöldséges alapot hozzá: Hevítsünk fel a zsírt és fonnyasszuk meg a felaprított hagymát. Sózzuk, fűszerezzük. A répát apróra reszelve adjuk hozzá, néhány perc múlva öntsük fel a paradicsommal. Csak azt kell megvárni, hogy épp felforrjon, utána félre tehetjük.
Vegyük elő a húst és minden darab sajtot csomagoljunk be egy adag hússal. Gyúrjuk golyóvá és pakoljuk egy tűzálló tálba, miután néhány kanál szószt belekanalaztunk. Amikor a végére értünk, öntsük le a többi szósszal.
40 percig nyitottan süssük, hogy sűrűsödjön a szósz. Főzzük meg a tésztát. Tálalás előtt pihentessük 10 percig, úgy adjuk fel az asztalra, hogy ráreszelsz egy kis sajtot.
HA maradna másnapra, öntsük bele a sütőtálba a tésztát és kanalazzunk bele tejfölt és hirtelen, átkeverve forrósítsuk fel. Magnifique!!

    

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Walipini: medencének indult, üvegház lett belőle

Kender: egy "magasröptűbb" építőanyag

BBQ csirke sütőben sütve

Walipini: tervezés

Komposzt kazán, az erjedés magasiskolája