Tavasz előszobája

Lehet hogy még a nyakunkba kapunk egy olyan bizarr és nagyon fura néhány téli napot mint tavaly (Tudod, mikor jött az SMS, hogy: ne izguljon, úton a segitség, üljön át másik autóba) márciusban, viszont azt nem vitathatja el tőlem senki, hogy valami bontogatja szirmait.
Kis dolgokban vehető észre: a bátorságból felvett tavaszi kabátok, az új kezdeteket tervező, kiadó üzletek kirakatához nyomott orrok, akik most, a ló évében mondták azt, hogy megvalósitják a műkörmös szalont, ruhaboltot, éttermet stb. Olyan jó ilyet látni.
PONTOSAN! Nemoskára itt az újhagyma szezon!
Végre nem nevetnek ki mikor rákérdezek a napszemüvegekre egy boltban...tudod a szemedet csak akkor zavarhatja a fény, ha elég meleg is van hozzá.
Az emberi civilizáció, kikkéri magának, hogy a természet hatással van ránk, mert ugyebár gondolkodó lények vagyunk, mi kovácsoljuk a saját sorsunkat. Szerintem a természet a legokosabb feleségek módszerét használja: úgy irányitja a férjét abba az irányba, ahogy ő szeretné, hogy a férfi meggyőződéssel hiszi, hogy ezt ő maga akarja. Dupla annyi energiába kerül, ha nem vesszük figyelembe ezeket az időszakokat.
Jómagam azt hiszem, hogy mindig azt a hullámot kell meglovagolni, amelyik épp tombol. Vagyis, az aktiv időszakokban kidolgozni magadból a szuszt, punnyadáskor sütni magadnak egy két goffrit nutellával és kakaóval, torna gyakorlatként levenni egy könyvet a polcról. 
Február vége olyan volt nekünk, mintha mindenki most ébredezne a téli fásultságból és rögtön, azonnal, friss energiával akar a halogatott dolgaihoz hozzákezdeni.
Érzelgős énem elővéve, egy kis kitérő: A meterologiai tél utolsó napja a mi életünkben is az új kezdetet jelenti. Ezen a napon 2 éve történt az az első randez-vous és a döntés, hogy nekünk csakis közösen van tartalmas életünk. Én a buszon hazafele mosolyogtam mint a tejbetök és kacarászva felhivtam anyukám, persze letagadtam, hogy pasival lettem volna. Utólag mondta, hogy neki már akkor sem stimmelt, hogy lehetek olyan feldobott egész napi munka és iskola után. Az ember pedig örömködve sétált haza a legénylakásba, elújságolta a kis barátjának, hogy a "Cherhez la femme" már múlt idő.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Walipini: medencének indult, üvegház lett belőle

Kender: egy "magasröptűbb" építőanyag

BBQ csirke sütőben sütve

Walipini: tervezés

Komposzt kazán, az erjedés magasiskolája