Sajttorta: numero 2.
Maradt bennem egy kis hiányérzet ezzel a sütivel kapcsolatban. Tudniillik az elmúlt hétvégéig csak képről láttam és csak egyszer ettem. Miután, az éjszaka csöndjében azon agyaltam, hogy mit fogok másképp csinálni, mit tanultam ebből a dologból, rá kellett jönnöm, hogy a "majd egyszer" gondolkodás nem használ a zavaró részleteknek.
Ezért tegnap este nekiálltam 2. alkalommal és a végeredmény most sokkal meggyőzőbb.
Egy akadállyal kellett szembe néznem: az örömében önfeledten tapsikoló embert kellett kihessegetni a konyhából, mert mindig arra ette a fene, hogy megkérdezze és ellenőrizze hogy áll a süti.
Ennél nagyobb bókot nem kaphat a főztöm.
Néhány észrevétel ezzel kapcsolatban, amit én is másodjára javítottam:
Jobb a szétpattintós, O alakú forma.
Az aljába duplán hajtott sütőpapírt hajtsatok, mert az alsó réteg nyomkodása közben kiszakadhat. Kifeszítve fogassátok oda.
Az oldalfalat kenjétek ki valamilyen zsiradékkal.
A massza tetejére csak a végén csurgassatok akármit, mert zavarja az átsülést. Nem engedi ki a nedvességet.
Akkor sült át a massza, amikor a közepe már éppen nem remeg, ha megmozgatod. Kicsit érdemes a meleg sütőben pihentetni elzárás után.
VÁRJÁTOK KI a teljes kihűlést. (Na jó ez még sohasem sikerült.)
Több sententia nem jut eszembe, egy sütihez legyen elég ennyi. Már járatom az agyamat a következőn, amiből nem maradhat ki egy jó sötét kakaó, csokoládé. Eddig P.-nek kedveztem a pigmenthiányos sütivel, de most én jövök.
Ezért tegnap este nekiálltam 2. alkalommal és a végeredmény most sokkal meggyőzőbb.
Egy akadállyal kellett szembe néznem: az örömében önfeledten tapsikoló embert kellett kihessegetni a konyhából, mert mindig arra ette a fene, hogy megkérdezze és ellenőrizze hogy áll a süti.
Ennél nagyobb bókot nem kaphat a főztöm.
Néhány észrevétel ezzel kapcsolatban, amit én is másodjára javítottam:
Jobb a szétpattintós, O alakú forma.
Az aljába duplán hajtott sütőpapírt hajtsatok, mert az alsó réteg nyomkodása közben kiszakadhat. Kifeszítve fogassátok oda.
Sajttorta szelet, egy kanálka szőlőlekvárral és szórásnyi bodzavirággal |
Az oldalfalat kenjétek ki valamilyen zsiradékkal.
A massza tetejére csak a végén csurgassatok akármit, mert zavarja az átsülést. Nem engedi ki a nedvességet.
Akkor sült át a massza, amikor a közepe már éppen nem remeg, ha megmozgatod. Kicsit érdemes a meleg sütőben pihentetni elzárás után.
VÁRJÁTOK KI a teljes kihűlést. (Na jó ez még sohasem sikerült.)
Több sententia nem jut eszembe, egy sütihez legyen elég ennyi. Már járatom az agyamat a következőn, amiből nem maradhat ki egy jó sötét kakaó, csokoládé. Eddig P.-nek kedveztem a pigmenthiányos sütivel, de most én jövök.