Neonfényes gyöngybetűk

Mintha egy elsős kisiskolás írta volna a vonalas füzetébe. Csillagos ötös!

Előre is elnézést kérek minden kedves szerettemtől, akit tegnap nem kerestem fel, legközelebb Ti jöttök! Tegnap este Budapesten voltam, unokatestvérem megmutatta a sötétedő várost Nekünk az Erzsébet kilátóról, úgy ahogy előtte még nem láttam, felülről, teljes pompájában. Még ő is rácsodálkozott. Csalhatatlan érzékkel kérdeztem rá minden olyan épületre és településre, amelyet nem tudott kapásból megmondani micsoda. Egy pár bekérdezés után inkább nem bosszantottam szegényt vele, mert nagyon meg akart mindent mutatni és okítani, de rést ütöttem a helyismeret pajzsán.
Azt gondolta, kutyás programot tervez, hogy Emőke is kimozogja magát, végül olyan nagy szél fújt, hogy a kiskutya otthon várt Minket haza a jó melegben, elrejtett jutalom falatokat megkeresve töltötte az idejét. Eggyel sem találkoztam mikor hazaértünk.
Visszatérve Normafára, a városba legurulva csodálkoztam rá, hogy milyen régi neonfeliratok maradtak még meg.
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de nekem piszkosul tetszenek, egyszerűen bájosak ezek a betű típusok, a leegyszerűsített figurák. Régóta fáj a fogam egy éttermes feliratra, vagy egy neonnal gőzőgő kávéscsészére.
Utánanéztem lehet e ilyesmit kapni. NEM!
Erősen elkezdtem gondolkodni egy házi megoldáson, hogy picurban hogyan lehetne dekorációként egy sajátot kivitelezni.
Az ilyen kirohanásaimra szokta mondani a szomszéd ügyvédnő, hogy: Ha akkor éltél volna, mikor egyféle termékből 1 volt a boltban, nem tetszenének annyira!
Ő még ránézni sem szeret, egy fokkal jobb megítélés, hogy észre sem veszik a - bocs, ki kell mondanom - szocialista raszter báját. 86-ban születtem, nekem elképzelhetetlen hogy belelássak hogy nőtt fel a szüleim korosztálya, jelent e valami nekik? Tudják e kívülről értékelni, mint a múlt egy fejezetét? Aligha.
Valószínű ezért nincsenek annyira becsben ezek a felíratok és ezért tünedeznek el, ha egy multi megnyitja az egyik üzletét a régi helyén.   
A kedvenc helyem Debrecenben, szintén rendelkezik ilyen mozi felirattal, amit egy art-deco tipográfiájú (szerű!) Apolloval raktak össze. Jó párosítás!
Kép forrás: retronom.hu


További szépségek: flickr.com, retronom.hu, nlcafe.hu








Debrecenben van egy talányos ház. Gyerekkorom óta nézem, hogy laknak e ott? Egyáltalán hol kezdődik? Egy mozdony áll ki az egyik oldalából és elvileg panzió. Nem akarom látni azoknak az arcát akik látatlanban foglalnak itt ágyat és megpillantják. De nézzétek csak milyen gyöngyszem van ott kitéve alul...
Étterem bizony!


  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Walipini: medencének indult, üvegház lett belőle

Kender: egy "magasröptűbb" építőanyag

BBQ csirke sütőben sütve

Walipini: tervezés

Komposzt kazán, az erjedés magasiskolája