A 10+1 legjobb eko találmány

Olyan jó dolgokat találok! Nézzétek át a listát, hány olyan termék van, amit a saját életetekben is el tudnátok képzelni?


1.  Az megvan, hogy nézed a sorozatod és tekered ezt a gépet közben, feszesebb lesz a combod és ki is mostál??
Engem már csak néhány dolog érdekelne:  Hol vezetik el belőle a használt mosóvizet hogy kicentrizzed és hogy kerül bele a víz? Melyik helységben lehet egy ilyet elhelyezni, hogy ne legyen fura? 
Az elég unalmas lehet, hogy a fürdőszobában tekersz.

Forrás: http://www.trendhunter.com/trends/bike-washing-machine


2.Az eldobott papírzacskó anyagában virágmagos. Láttam már ilyen cigaretta csikket is, ahol a füstszűrőben bújt meg a kis virág.
Forrás: https://www.behance.net/gallery/5441513/EcoBag-Concept-Depot-WPF 


3. Egy olyan gumitégla, amit a wc tartályba tehetsz, így takarítva meg vizet minden öblítésnél. Ha jobban belegondolok, egy feltöltött ásványvizes palack is ugyanezt a szolgálatot teszi... Vaagy akkor lenne még jobb, ha tömegén felül szívna is a vízből, megnövelve a szivacsot. 
Forrás: http://inhabitat.com/this-sustainable-rubber-bio-brick-can-save-billions-of-gallons-of-water/


4. Egy szakállas ötlet, de nem lehet eleget hangsúlyozni, ha látod mennyi eldobható papírpohár van a kukák környékén egy rendezvényen. Hátha egyszer valaki kitalálja hozzá az ehető szalvétát.
Forrás: http://www.lostateminor.com/2012/07/26/pasty-cup-lets-you-drink-your-coffee-then-eat-the-cup/



5. Ez annyira futurisztikus, hogy már csak ezért is beletettem. Ebbe a zselébe kell az ételeket beletenni, ami megadott hőfokon tartja az élelmiszert. Ha jól gondolkodom, így a kaják nehezebben romlanak meg, mert hermetikusan elzártak a levegőtől.
Mmmm... csak volt értelme a kislabdadobásnak általános iskolában.
Forrás: http://www.yankodesign.com/2010/06/14/the-top-25-entries-of-electrolux-design-lab-2010/


6. Egy magyar!! Sütő András fali mosógépe aminek dobja egyben a szennyes tartó. Nincs mit tenni, a legjobb ötleteket a szükség hozza.
Forrás: http://www.yankodesign.com/2010/06/14/the-top-25-entries-of-electrolux-design-lab-2010/


7. Ez a beállítós csap kapható az aldiban. A múltkor csodálkoztunk rá, milyen király, de sajnos otthagytuk. Gondolkodtál már mennyi víz folyik ki, amíg beállítod a hőfokot?
Forrás: http://www.buzzfeed.com/christinalan/ingenious-products-that-will-make-your-shower-so-much-better?utm_term=.sfqJD6J7l&sub=3815044_6069590#.iqKk7qkKB



8. A tojásfőző óra tematikájára készült. Zöld mikor kinyitod a csapot, 5 perc van addig, míg haragos pirosra változik, hogy figyelmeztessen, hogy egy pazarló vagy.
Forrás: http://www.buzzfeed.com/christinalan/ingenious-products-that-will-make-your-shower-so-much-better?utm_term=.sfqJD6J7l&sub=3815044_6069590#.iqKk7qkKB


9. Látvány Méhkaptár. Házi mézkészítés a sokadik emeleten, nagyon tetszik.
Forrás: http://www.apartmenttherapy.com/urban-beehive-of-the-future-161781?utm_campaign=Feed%3A+apartmenttherapy%2Fre-nest+%28Re-Nest%29&utm_content=Google+Reader&utm_medium=feed&utm_source=feedburner


10. Dísztárgynak sem utolsó, ám az átmeneti időszakokban, mikor még nem akarnád bekapcsolni a fűtést néhány plusz fok miatt, azt ez megadja. Kiváncsi vagyok mekkora térre tervezték egy 6 m2 hálófülkére? Vagy egy nappalira?
Forrás: http://inhabitat.com/egloo-heats-your-room-without-electricity-for-10-cents-a-day/


+1. A zuhanyzó és a mosógép násza. Az a kicsit szürke víz ami kifolyik zuhanyzás közben, eljut a mosógéphez és kimoshatsz vele-gondoltam én.  De csak egybe szerkesztette valaki.
Forrás:  http://www.trendhunter.com/trends/bike-washing-machine

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Walipini: medencének indult, üvegház lett belőle

Kender: egy "magasröptűbb" építőanyag

BBQ csirke sütőben sütve

Walipini: tervezés

Komposzt kazán, az erjedés magasiskolája