Smithi helyett Brad majd kikutatja: z világháború

Mint ahogy más alkalommal említettem volt, egy gyáva nyúl vagyok. Szeretek minél többet olyan filmekből nézni - lehetőleg nagyokat ugorva és párna, ember karba bújva - ami zombis....hhhrrrr. Bevallhatom, vannak olyan filmélményeim, amiknek néhány részét mai napig nem láttam. Ilyen az a bizonyos Legenda vagyok, amiben Smithi alias Will Smith keresi az emberiséget megmentő gyógymódot a teljesen elnéptelenedett Nyúl York utcáin.
A mindenható fogyasztói társadalmunk  apokalipsziséről szóló filmeknek, főleg a fogcsattogtató, zölddé váló, aszott, bélkilógós, élsportolókat lefutó és ugró lényeknek, bizony aranykora van.
Beugrott a gondolat: a zombi, mint jelenség, nem más mint a fogyasztói kliséket vég és ész nélkül faló egyén. Ez egy filmes fricska nekünk, mi pedig örömest fizetünk is érte.
Tegnap beültünk megnézni, hogy megtiszteljük a látványvilágba fektetett irgalmatlan pénzmennyiséget és hogy meglegyen az a bizonyos komplex moziélmény.


Probléma: a "pórias" csóró, rossz 2 d vagyis a sima mozifelvételt, csakis du. fél kettőtöl játszák! Csakis szinkronizálva. Hadd fizessen a jóember, aki nem tud elszabadulni 3 potom órára a munkaidejéből és netalán érdekelné a valódi hang és beszéd játék. Minek neki olvasni a feliratot, nehogy elfáradjon a pici agya abban, hogy idegen nyelven szólalnak meg a szereplők.
Összességében egy jó film volt, ami abszurditásában egyedivé tette az élményt, hogy képesek voltak olyan kis "poénokat" belecsempészni, amire csak azt mondhatjuk, hogy Murphy prof.a horrorfilmekben is ott van. Ilyen az ijedtségből véletlenül magát pofánlövő virológus, vagy a nagy nagy csendben megcsörrenő telefon hangja. Nem akarok többet kikotyogni, látni kell.
Megmutatja a pánikvásárlást és megdöbbenésünkre 2 olyan morális helyzetet lök oda pár percen belül ami fémjelez 2 embercsoportot pánik idején. Az első az önfeláldozó (a gyógyszerész, aki a munkahelyén marad, hogy segítsen a gyógyszerkiadásban) a második a saját magát illetve családját mentő (pont a rendőr !!!, akit nem érdekel, hogy kirabolnak valakit mellette és lelövik, ő kaját vesz).

Te fogni fogod a fejed, hogy mit csinálj, de Brad Pitt profi, ő csak tűr és megy előre. Jó volt a szerepben, bár génállományából adódóan egész életében túl szép lesz, hogy valódinak hinném. De ő mindent megtett.
Nagyon jó karaktereket válogattak össze (kivéve a főszereplő feleségét), viszont az én abszolút kedvencem egy zombi volt. Nem tudom, mennyit kellett a színésznek gyakorolnia a karaktere nüansznyi mozdulatait, de erre mondják, hogy zseniális játék. Még olyan szemforgatást, fogcsattogtatást, a eszelős türelmetlenséget, azt a kiéhezett, prédára vágyó pillantást még igazi ragadozón sem látni.
Nagyon örülök, hogy megnéztük, mert ez igazán akció-horror-apokalipszis....mindenféle kutyulék volt, de ütős koktél.




Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Walipini: medencének indult, üvegház lett belőle

Kender: egy "magasröptűbb" építőanyag

BBQ csirke sütőben sütve

Walipini: tervezés

Komposzt kazán, az erjedés magasiskolája