Kekszes citromos fagylalt krém

Próbáltam valami frappáns, állagát kifejezendő jelzőt kitalálni, de ne bonyolítsuk túl a dolgokat, egyszerűen csak finom. Nem kell túl sokat bajolni vele, még be sem kell kapcsolni hozzá semmit. Ne mondd kérlek, hogy van lelki erőd 10 percnél több időt tölteni a konyhában, mert kitüntetlek. Ez az időszak a rapidfogások idénye.

Hozzávalók:
200g háztartási keksz
1 citrom leve és héja
450 ml tejföl
450 ml kefír
2 evk cukor
Kevés málna, vagy idénygyümölcs

Elkészítés:
A kekszet kivéve, keverjünk össze mindent. Reszeljük bele a citrom sárga héjàt. Egy tál aljára szórjuk a keksz negyedét, nagyobb darabokra széttördelve. Arra öntsünk a masszából annyit,hogy elfedje. Megint jön a keksz, megint massza. Keksszel fejezzük be és fedjük be légmentesen, végül rakjuk a hűtőbe. Az az ideális eset, ha másnapot kivárjuk vele, de nem jutunk pokolra érte, ha megdézsmáljuk.
Friss gyümölccsel és tejszínhabbal díszíthetjük, fagyis kanállal porciòzzunk.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Walipini: medencének indult, üvegház lett belőle

Kender: egy "magasröptűbb" építőanyag

BBQ csirke sütőben sütve

Walipini: tervezés

Komposzt kazán, az erjedés magasiskolája