Mogyoró kéregben sült máj, káposztás-túrós gnocchival.

Egy nap múlva....
Annyira jó lett a vacsora!! A vágókőről kóricáló nyers máj, mint egy nagy csiga csúszkált amíg vágtam. Bevallhatom, hogy az egyik kedvencemmé vált az állaga és az érzékenysége, a mélyvörös színe miatt. Gyönyörű alapanyag.

De megint megerősítem örök konyhai fogadalmam: SOHA, ismétlem SOHA nem fogok rántott ételt készíteni. Félévente elfelejtem és beleugrom egy ígéretbe, hogy: igen, csinálok neked rántott csirkét. Dőzsölő mennyiségű bő olaj, csapkodó forróság...kinek kell ez?  Kevés melósabb munkát tudok egy konyhában elképzelni. A lakás, mivel az ablakai egy oldalra néznek, kiűzhetetlen az a büdös rántott szag, ami olyan párfőm volt mindkettőnknek, mintha egy menzáról érkeztünk volna, még ma délután is azt szellőztettem. De a fene egye meg, nagyon finom lett.

(Torok köszörülés..) Mogyoró kéregben sült máj, káposztás-túrós gnocchival.

Recept:
Hozzávalók: (3 személyre)

-500 g sertésmáj
- 1 dl tej
Panír: 
- 100g zsemlemorzsa
- 10 dkg mogyoró
- 1 kk só
- őrölt bors
- 2 tojás
- 10 dkg liszt
Köret:
-fél csomag gyorsfagyasztott nudli
- 10 dkg fejes káposzta
- só, bors
- 125 g túró
- 1 evk tejföl

Elkészítés:
A májat néhány órára áztassuk be a tejbe. Felszeletelés előtt gyengéden itassuk le róla a nedvességet, így könnyebb vele bánni. Vágjuk fel vékony szeletekre. Tegyük vissza a tejbe a szeleteket. A panír hozzávalóit egy kávédarálóban keverjük teljesen egyneművé.
Hevítsünk olajat és panírozzuk be a májdarabokat. Liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa. Süssük mindkét oldalát pirosra. A felesleges olajat itassuk le róla kivétel után.
A nudlit lobogó, enyhén sós vízbe tegyük és főzzük készre. A káposztát reszeljük le, kevés sóval borssal fedő alatt dinszteljük, amíg el nem kezd barnulni. A tejfölt és a túrót keverjük össze. Forgassuk össze a főtt nudlit, a káposztát és a tejfölös túrót.
Tálalhatunk, jó étvágyat hozzá.   






    

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Walipini: medencének indult, üvegház lett belőle

Kender: egy "magasröptűbb" építőanyag

BBQ csirke sütőben sütve

Walipini: tervezés

Komposzt kazán, az erjedés magasiskolája