Pici csomag=boldog utazás.

Hurrá, utazunk! Éledeznek a gondolatok, alig várom, hogy ősz legyen és cipőben  és igazi ruhákban járhassak. Nem vagyok sem árvagyermek, sem hajléktalan, csak egy olyan ember, aki imádja a kopogós kis csizmákat és a finom anyagú kabátokat, sálakat, hogy abban nézzen meg városokat és mehessen múzeumba, ahogy a fákról leesett leveleket nézem.
Nekem az utazás a hétköznapjaim része. A belső családi hozzáállás Nálunk, hogy:
- Hova mész?
- Nem tudom, csak mozogjon a kocsi a fenekem alatt.

Forrás: http://www.buzzfeed.com/hiex/13-travel-tips-that-will-make-you-feel-smart?sub=2344448_1299513#.owK1Nd1Mr

Így lehet csak azt kibírni, hogy most is olyan munkahelyem van, hogy sohasem tudom délután háromkor, hogy hova fúj a szél az aznap este. A sok utazást még több utazással akarjuk kipihenni, mert az élet is olyan mint egy bicikli, csak akkor van egyensúlyban, ha mozog.
Annyiszor csináltam már hülyeséget, pakoltam túl és nagyon nehezen rátaláltam a helyes irányra, hogy 15 év után adhatok néhány tanácsot.
Ilyen esetben ha végig gondoljuk, hogy mik az igényeink pénzt, energiát, cipekedést spórolunk meg. Régi nagy utazó lévén, az évek sora amit kolisként, albérletben távol töltöttem a családtól letisztázták mire van szükség 1 napra, egy hétvégére, vagy egy egész hónapra.
A közmondás azt tartja, hogy: "Az okos ember más kárából tanul, a hülye meg a sajátjából sem."
Kérem szépen, itt egy hülye, aki amilyen hibát el lehetett követni, megtette, így magabiztosan állíthatom azt amit Hamvas Béla: "annyi cucc kell egy hétvégére, mint egy hétre, és egy hétre annyit érdemes pakolni amennyit egy hónapra."
Az öreg azért mondja ezt, mert hiába a változatosság, az ember vissza visszatér a kedvenc darabokhoz, akkor tudsz jól utazni és felfedezni, ha nem azzal vagy elfoglalva, hogy az új cipő nem nyomja a lábad, az új ruhában idegenül érzed magad.
Ha még egy mosógép is bekerül a képbe, ahol kimoshatsz, az már főnyeremény. Kis befőttes üvegben érdemes mosószert vinni, ráhúzva egy fóliát a kupak és az üveg szája közé, nehogy kellemetlen meglepetés érjen kicsomagoláskor. Mindig leeszem magam, a családom legnagyobb meglepetése az volt az esküvő után, hogy bevállaltam egy csokifagyit és fehér maradt a ruhám. Ha baleset ér, akkor is megettem volna. 
Kell a kézi táskába, amibena pénzed és a papírjaid vannak egy mini csomag. Van benne egy váltás fehérnemű, nedves törlőkendő, esetleg néhány gyógyszer amit szedned kell. Nekem ott van a táskában még hétköznapokon is egy kis doboz kontaktlencse folyadék és egy extra tartó. 17 éves koromban véletlenül úgy nekem jöttek egy szórakozó helyen, hogy az illető orra kiütötte a lencsét a szememből. Annyira, hogy a kezemben maradt, nem volt kellemes az ottani wc-ben visszaügyeskedni, akárhányszor mostam kezet előtte.
Imádok gurulós bőrönddel közlekedni, úgy érzem magam tőle, mintha épp egy kihagyhatatlan kaland felé gurulna, de nem túl jó dolog emelgetni, huncut portéka. Volt olyan, hogy a távolsági busz alján gurult át a másik oldalra, kis gazdája sűrűn anyázott, amíg bekúszva kihúzta onnan. Igen, én. Azt mondták egyszer, hogy a legjobb ismerkedési helyszín a hosszú beszélgetési idő miatt a távolsági busz. Nos én szurtos képpel, piszkos kézzel egy ilyen incidens után nem voltam kikapós menyecske.
Mindig szerettem az ún. hétvégi táskákat, amit ha okosba megpakolunk 5 napig is el lehet húzni azt a hétvégét. Variálható, bejáratott darabok, szépen, szorosan feltekerve, tisztálkodó szerek pici csomagba áttöltve. Arról nem is beszélve, milyen megnyugtató az, hogy a picurkát nem kell feladni külön poggyászként a reptéren, vagy a buszon elfér az ülésed alatt, vagy a felső csomagtartóban.   
Minél könnyebb a fiatalos csodatáska annál jobb. Akármilyen könnyű, a nap végére ólomsúlya lesz a hordozástól. Vízhatlan, könnyen lemosható, van tartása az anyagnak. Az alján, oldalán kell egy rész a plusz cipő és a bezacskózott szennyes részére.
Mindig, ismétlem mindig kell egy B terv arra az esetre, ha a pakkodat elveszíted, vagy ellopják, vagy egy másik ember azt gondolja hogy az övé és csak akkor veszi észre mikor te már tovább száguldottál az ő csomagjával. Mindig legyen rajta valami ismertető jelzés, minimum. Legjobb ha egy kis tasakban van elérhetőség, már olyat is láttam, hogy névjegykártyát raktak bele. 
Ha ezeken a dolgokon kívül szeretnél még néhány jó ötletet látni, itt az alábbi lista.

1.Nyúltál már bele erőből borotvapengébe, mikor kerestél valamit a neszesszerben? Én igen, még tizen évvel később is összeszorul a gyomrom attól a kellemetlen érzéstől.
Saját és párod védelmében és hogy a gyártók gigantikus dobozait ne kelljen lufiként hordozni a csomagodban inkább keress egy papír csiptetőt és fogasd a borotvát abba.
Forrás:  http://www.huffingtonpost.com/2015/01/02/diy-travel hacks_n_4760560.html?&ncid=tweetlnkushpmg00000040 



2.  Egyre több háztartásban megtalálható ez a kis tégely, a kontaktlencse tároló. Tökéletesen szivárgás biztos, picurka. Ennél az ötletnél alapozót és szájfényt tettek bele, de én már használtam elfekvő darabot arra, hogy nyakláncot, fülbevalót tartsak benne.
Forrás: http://www.buzzfeed.com/hiex/13-travel-tips-that-will-make-you-feel-smart?sub=2344448_1299513#.owK1Nd1Mr



3. A cipő belső tere ahol a lábad van csak üres tér a bőröndben, ezt használták ki amikor azt is telepakolták. Sok kicsi sokra megy.
Forrás:  http://www.goodhousekeeping.com/life/travel/tips/a25027/genius-hacks-for-packing-your-suitcase/?src=spr_FBPAGE&spr_id=1443_70314215



4. Gyűrődésmentes ruha, picurka helyen. Nem lehet elégszer elmondani.
Forrás: http://www.buzzfeed.com/hiex/13-travel-tips-that-will-make-you-feel-smart?sub=2344448_1299513#.owK1Nd1Mr


5. Továbbfejlesztett változat, ami tényleg kellett. Ha szépen feltekerted a cuccokat a következő pakolásig bírta, ezt védik ki a befőttes gumik. Akár rá is írhatnánk a hurkákra: hétfő, kedd ect.
Forrás: http://www.buzzfeed.com/alannaokun/easy-tricks-to-make-packing-so-much-easier?sub=2085175_1005785#.kmVKGVKJE


6. Profi szint: amikor ránéztem ennek a pasinak a honlapjára a kinézetéről és erről a módszerről 2 szó jutott eszembe: El Camino.
Igazi kalandoroknak való, akik egy hónapra akarnak bepakolni egy kis táskába. Nagyon okos.
Forrás:  http://flavorverse.com/27-travel-hacks-will-change-way-travel-forever/


7. Barney Stinson utazik: hely az övnek, és tökéletes gallérú ing egyszerre.
Forrás: http://flavorverse.com/27-travel-hacks-will-change-way-travel-forever/


8. A dezodorba, naptejes flakonba és a szájfénybe rejtett bankókról már hallottunk, de ki volt az az ördögi portéka, aki ezt kitalálta? Zseniális, mutass egy pasit, vagy akárkit akinek eszébe jutni itt pénzt keresni.
Forrás: https://lightinthebox.squarespace.com/blog/5-genius-ways-to-hide-your-money-on-vacation



Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Walipini: medencének indult, üvegház lett belőle

Kender: egy "magasröptűbb" építőanyag

BBQ csirke sütőben sütve

Walipini: tervezés

Komposzt kazán, az erjedés magasiskolája