Látványreggeli: zabbal és a hűtő gyümölcseivel
Ma reggel mikor az ebédhez vettem ki a húst, megpillantottam egy régi dobozt a mélyhűtőben, málna volt benne, még P. Nagymamájától kaptuk az előző nyáron.
Csináltam neki belőle egy reggelit, amire minden dietetikus csak bólogatna... Vagy rázná a fejét, attól függ mit vall. Parttalan vita.
De a belevalók egészségesek és sok energiát adnak, összekerülve még finomak is lettek.
Az ember annyira fellelkesült a teljes reggeli tudatától, hogy megkínálta egy kis tejszínhabbal és nutellával.
Hozzávalók: 2 nagy, vagy 4 kicsi adag
4 evk zabpehely (tört, nem hengerelt)
1 evk méz
2 tk lenmag
1 dl víz
10+10 dkg gyümölcs
+ egy nagy doboz görög joghurt. (Nem sznobériából, csakis a sűrűsége miatt)
Elkészítés:
A zabot és a lenmagot öntsük le forró vízzel, annyival, hogy épp ellepje. Fedjük le és 10 percre hagyjuk békén. A gyümölcsöt törjük össze, keverjük fel a mézzel.
Keverjük bele a zabba.
Rétegezzük üveg poharakba, hogy a színek látszódjanak. Egy kanál joghurt, egy kanál gyümölcs, egy kanál zab, amíg van belőle.
Jó étvágyat!