Fahéjas krémszelet
Egy éjszakát pihentettem a sütit a hűtőben, reggel a fotóhoz az utolsó szeletek egyikét tálaltam fel, persze miután egyet, vagy többet sikeresen pofára ejtettem.
Hozzávalók:
Alap: 3*20 db háztartási keksz. 3 réteg 4*5-ös téglalap
Tepsi nagysága: 16 x 25 cm~nagyjából ekkora kell
Krém:
1 mk fahéj
1 evk cukor
450 ml tejföl
100 g összetört keksz
Tetejére:
1 evk mogyorókrém
1 evk kakaópor
0,5 dl víz
Elkészítés:
A kekszeket kirakosgatom a tál aljába. A krémet összekeverjük és rákanalazzuk a keksz tetejére, elegyengetjük.
A mogyorókrémet kevés vízzel és a kakaóval összekeverjük, forraljuk, addig míg besűrűsödik.
Kicsit hagyjuk hűlni és öntsük végül a krémre.
Teljesen hagyjuk megülni, majd fedjük le légmentesen és tegyük a hűtőbe egy éjszakára.
Reggelre vágható, egységes szeletté válik, óvatosan vágjuk kockákra, adja magát az, hogy egy keksz=egy szelet. Csak utólag jutott eszembe, mikor már megtörtem az alapot is.
Díszítsük csokoládé forgáccsal, tejszínhabbal.