Bunyó a Föld nevű terráriumban: Godzsiláá Vs. Mohó mutók



A tudatlanság ártatlanságával vetettem fel péntek délután az embernek, hogy milyen lenne  a Godzillát megnézni péntek esti programként. Zöld jelzés.
Egyeztetés a mozival, akik visszatérő őrültként tekintenek rám, olyanra, aki annyira pofátlan, hogy a mozigépésszel dönti el melyik filmet válassza, a jegykezelővel cseveg arról, hogy az esti előadásra hány ember várható. Mindegy, addig jó megoldásnak tűnik, amíg nem mondják, hogy olvassam el a világító dobozból, vagy az újságból, vagy a moziműsorból.


Summa summarum, Godzsilá. Anyukámat felhívtam előtte, legalább olyan jót nevetett, mint amikor komolyan elvonultunk megnézni a Batmant, vagy a Jurassic parkot és gömbölyű kacagása közepette megjegyzi: az nem gyerekmese?
Na oszt, probléma?


Beestünk és fancsali képpel megvettük a 3D-re szóló jegyet, nem volt apelláta, aki most jön, annak csak ilyet adnak. Utólag ez lett a szerencsénk.


Nem néztem utána ennek az ikonikus japánikumnak, csak a klasszikus jelenet van benne a tudatomban, amikor a toronyházak között üvölt és dúvadkodik ez a nagy állat egy réges régi fekete-fehér kópián.
Utólag személy szerint megnézném még egyszer. De csak egyszer, ingyen.  
Nem tudtam szétválasztani a jót a negatívumtól, mert kéz a kézben járnak.


Piros-fekete pontok:
Szerepelt benne az egyik kedvenc színészem, Ken Watanabe. Gondoltam magamban, az az ember olyan tehetséges, hogy elviszi a hátán az egész filmet. Nem tette, ugyanis szegénynek annyi volt a dolga egész idő alatt, hogy rémüldözzön és ijedten nézzen.
A főszereplő pasi egy nagyon kellemes megjelenésű egyed volt...sajnos nem jött ki jó színész e.Olyan szuperman volt, akin nem fog semmilyen pusztítás, aki nem alszik, nem eszik, mindent túlél...csak megy előre Friszkó utcáin, roncsok és épületromjai között, hihetetlen gyorsan, mert beelőzi Godzsilát. Olyan hihető, mint egy fehérnemű modell Photoshop mentes, hatos-pakk hasizma.
Mivel ő a főszereplő, parányi emberként észreveszik ezek a nagy állatok. WTF???? Ezek egész Las Vegast nem vették észre, részletkérdés.
Cuki, pufi gyermeke van, aki szerencsétlen annyira passzív, hogy az anyu felrakja egy buszra a pánik közepén és csak tudomásul veszi. Én a helyében kiordítanám a lelkemet, hogy többé nem látom a családom. Jól szituált kis ember.
Anyu nagyon okosan lemegy a metróba és utána sértetlenül feljön a halálos szörnyharc után. Palacsintává kellett volna lapulnia, aki felett ilyen szörnyek ugrálnak.

Emészd meg: Van Godzilla, meg a parazitái, amik egy máááásik Godzillában fejlődtek ki. Egy lány és egy fiú parazita...a fiú repül, a lány pedig gyalogol. A szerelmesek találkozni akarnak, hogy némi sugárzó anyaggal együtt nászt üljenek és még többet gyártsanak magukból. Godzilla valahogy meg akarja akadályozni ezt és kék lángot okád a kifeszített szájukba.
Mondom, emészd meg, nekem ez  volt a pont amikor azt mondtam, ELÉG! Kár hogy a végén volt.  
A stadion, az a mentsvár, ami épen maradt és mindenki megtalálja a rokonát.
A látvány és a pusztítás képei gyönyörűek, a porlepte romok között enyhe utalásképp vörös papírlampionok mutatják az alapanyag keleti illetőségét, fújja őket a szél. Az is nagyon érdekes, ahogy egy 15 éve lakatlan várost mutatnak Japánban, amit a sugárszennyezés pusztított el.
A tudományos háttér és az okok kifejtését kicsavartnak éreztem, főleg az volt a komikus, hogy végtelenítve mondják, hogy a sugárzó energiával táplálkoznak a muto-k, erre mit mondanak az okos katonai vezetők? Hmm? Kitaláltad?
Robbantsuk fel őket egy kis ATOMMAL!
P.-vel megállapítottuk, hogy ha kikeltek volna a gyermekeik,  kihaltak volna, ugyanis épp azt az energiát kívánja a lelkem-galambom, aminek fő jellemzője az, hogy nem képes megújulni.




Szerencse: Húztuk a szánkat a fölösleges 3D miatt, de imám meghallgatásra talált, a vetítőbe egy 2D-s példányt hoztak be. Csodálkoztunk, hogy ilyen jól működik a "csík" elég felvenni a szemöveget és elhiszik, hogy 3D. Egy óra múlva másnak is leesett, zúgolódtak kicsit, a végén szép magyar mentalitás szerint minden mozis alkalmazott eltünt, hogy visszakérhessük a jegy árát. Elbújtak a vetítőszobában. Szépen leültünk az előtérben, előbb utóbb haza akarnak majd menni. A nagy tömeg apadni kezdett, végül 6-an maradtunk, az egyik srác kikérette a főnököt a helyéről, aki egy jövő heti ingyen mozit helyezett kilátásba.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Walipini: medencének indult, üvegház lett belőle

Kender: egy "magasröptűbb" építőanyag

BBQ csirke sütőben sütve

Walipini: tervezés

Komposzt kazán, az erjedés magasiskolája