Moustage módi

Mi olyan ellenállhatatlan Magnum vagy épp a Monopoli-s bácsi bajuszában, hogy a kezemen vagy becses nyakékként akarom hordani? Nagyjából fél éve figyeltem fel erre a jelenségre a divatiparban, azóta elért boldog-boldogtalanhoz, mára a bizsuüzletek legsikkesebb eleme vált belőle.
how-i-met-your-mother.wikia.com
Emlékszem az első széles körben vetített ilyen bajuszos poénra: Ted Mosby és Marshall Ericsen karaktere úgy teszi nézhetővé a napi híreket, hogy kalapot és bajuszt ragaszt a tévére. Ha nem hiszitek keressétek ki a How I met your mother első évadát. Akkor a Sandy Rivers nevű műsorvezetőnek külön "szettjei" voltak mexico-i sombleroval és kackiás bajusszal, melyeket naponta válogattak kedvük szerint. 
favim.com
 Azóta ivós játék is nőtt ki ebből a gyökérből. Aminek az a lényege, hogy ragassz fel egy bajuszt valahova a képernyőre, ha valakinek a fejére pontosan ráillik, ürítheted a poharad. Mindenképp ki akarom próbálni! Persze csak a folyadékháztartásom végett. :)  
Milyen játékos kedv az, ami a komoly mondanivalónkat hagyja ilyen, gyermeki módon érvényesülni? 
Saját tapasztalatomból tudom, hogy ha valamit egy békebeli bajusz alól mondasz, sokkal viccesebbé válik, függetlenül a tartalmától.    
pinterest.com
Én sem tudtam ellenállni, vettem egy ilyen gyűrűt, mondanom sem kell, a beszélgetés egy egészen dimenzióját sajátítottam el az előző bekezdés értelmében. 
Számomra ez a díszítés a komolykodás és a vaskalapos okoskodás vidám módozata. De ahogy a párom mondta, lehet az egyén varázsos módon előkerülő anyagias oldala, ami csak vezényszavakat ismer, mint például: "Fektessen be!!!" vagy "Gazdálkodjon okosan!" 
Ha nem is egy kisangyal  az ember válla fölött, de egy zöld kis pénzember az okulláréjával aki elnavigál és bátorrá, fogékonnyá tesz a régi értékek iránt, néha csak annyival, hogy: "Kisasszony, húzza ki magát!!"


a másik számomra érthetetlen ikonnal, bajusz és SZTK-keret kombója a favim.com jóvoltából


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Walipini: medencének indult, üvegház lett belőle

Kender: egy "magasröptűbb" építőanyag

BBQ csirke sütőben sütve

Walipini: tervezés

Komposzt kazán, az erjedés magasiskolája