Őszikék

Az elmúlt napokban előkerült a pulóver, egy hetyke kiskabát, végre nem ok nélkül, itt az ősz!!! Minden évben van néhány "rítus", amelyet próbálok betartani. Mivel a 43'-ban íródott "A mindent tudó nő" című könyv alapozta meg az érdeklődési körömet és legalább olyan sokat mond az évszám, mint a cím: fontosnak tartom annyi befőtt, dzsem és dió, mogyoró összegyűjtését, amit a kamra elbír. Nem baj, ha a család tagjainak kifordul a szájából, mert annyira unják, a rokonok   és ismerősök szívesen vesznek minden alkalommal egy kis kóstolót a munkánkból.
Lentebb a 2012-es szezon körtebefőttjének alapanyagai láthatóak. Igaza van a Fűszer és Lélek blog Eszterének: össze nem hasonlítható megnyugvást jelent az, mikor ott sorakoznak ezek a színek és formák üvegekbe zárva.
A nyár Lutra-albuma: mindenből egy kicsi, legyen mit nézegetni, hogy mit rakjunk a készülőben lévő sütire.

Sétáljunk sokat, lehetőleg olyan helyeken, ahol hullanak a levelek és szippantsuk be a levegőt, érezzük a szelet az arcunkon. Régen, sokat jártunk el barátnőmmel az Ér és Berettyó folyó töltésére ilyen időben, nem tudtam a látványtól szabadulni, érett, teljes színek! Sárgák, vörösek, barnák! Menjünk, sétáljunk egyet Tokajban a borospincék mellett, Villányban, dombról le, lejtőre fel! Az Alföldön hajtsunk el a sütőtököt mutogató földek mellett.    
  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Walipini: medencének indult, üvegház lett belőle

Kender: egy "magasröptűbb" építőanyag

BBQ csirke sütőben sütve

Walipini: tervezés

Komposzt kazán, az erjedés magasiskolája