A Születésnapi tortapúp második megdicsőülése: somlói, akármikor
Említettem az előző bejegyzésben, ha úgy döntesz, hogy megelégszel a laposabb szülinapi tortával, marad 200-250 grammnyi príma alaptészta, amit szabadon felhasználhatsz. Lehet belőle puncsgolyó, vagy borzaska, ahogy a színházi vagy iskolai büfék kínálata új életet lehel a több napos összeborított maradékokba. Remekül bírja a fagyasztást, így lezárt dobozba került és ment a fagyasztóba bizonytalan idejű felhasználásra. Max 2 hónapot mondanék rá, károsodás nélkül. Nálam nem volt kérdéses, hova kerül, somlói készül belőle. Ha esznek belőle a többiek, ha nem, majd én feláldozom magam. Ha megmarad, feltéve. A somlói számomra az a desszert, aminek alakbarátabb verzióját Szent Grálként keresem, hogy kb. minden kávézáshoz beverhessek egy adagot belőle. Ez még nem sikerült, de részeredményként könyvelem el, hogy otthoni változatom töredéknyi cukrot tartalmaz a cukrászdai változathoz képest, ellenben ugyanolyan finom, nincs otthoni próbálkozás hiányérzeted. Fél óra alatt összeállítható. Mond