Sertéskaraj paprikával töltve


Ezt a receptet még néhány hete készítettem el, de még nem volt érkezésem megírni ide.
A kezdődő ősz számomra elválaszthatatlan ízei közé tartozik a jól megérett paprika, különösen a gyönyörű színű kápia fajta.
Ebben a receptben sokat gondolkodtam, hogy a sovány színhúst hogyan lehetne megóvni attól, hogy kiszáradjon a sütés végére. Tűzdelés? Hagyjuk. De azért egy jó kis szalonna íz nem rossz ahogy kiegészíti a füstös jelleg a hús ízét, meg kap egy kis zsiradékot, ami mindig jót tesz.
Így hát maradt a belsejébe a frissesség a friss zöldség miatt, a külsejét meg lefedtem baconnal és az volt a terv, hogy ropogósra rásütöm.
Sikerült a tervem elméletben, viszont azt az alapvetést elfelejtettem, hogy a tökéletes szeletekhez ki kell hűteni az ételt, minimum kézmelegre.
Hát sajnos ez nem jött össze mert szeretem a frissen gőzölgő ételt így darabjaira esve ettük, de nagyon jót belőle.
Így ha vendégségbe szeretnéd elkészíteni, ajánlom, hogy egy két órával előtte kerüljön ki a sütőből hogy legyen ideje összeállni.
Színfolt a tányéron, amikor a vörös paprika kiugrik a látványból.

Hozzávalók:
600 g sertéskaraj
1-1 kápia paprika
1 kis fej hagyma
 só
bors
8 szelet bacon
Elkészítés:
A húst úgy próbáljuk felvágni, hogy egy egyenletes lapos hússzeletet kapjunk, nagyjából azonos vastagsággal. Lehet csigaalakban vágni, talán ha ezt képzeled el akkor könnyebb.
A lap mindkét oldalát dörzsöljük be sóval, borssal. Az egyik paprikát vágjuk apró darabokra, 1x1 cm-es darabok jók lesznek és kissé sózzuk meg egy szelet bacont kockázzunk fel, szórjuk a keverékhez.
Ezt oszlassuk el a húson, lapogassuk meg és utána szorosan tekerjük fel, mint egy palacsintát. Az alján legyen a nyitott oldala. A baconnal fedjük be a tekercset.
Helyezzük egy mélyebb lezárható tálba és daraboljunk hozzá egy megtisztított hagymát és egy másik paprikát, hogy ízesítsék.
Sütőben süssük lefedve, közepes hőfokon egy órát, esetleg másfelet és utána takarjuk ki és pirítsuk rá a bacont a tetejére, illetve a zöldséges lé, így sűrűsödik.


    
  

 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Walipini: medencének indult, üvegház lett belőle

Kender: egy "magasröptűbb" építőanyag

BBQ csirke sütőben sütve

Walipini: tervezés

Komposzt kazán, az erjedés magasiskolája