10 alternatíva az otthon készített szaloncukorra

Miért is jó? Csak azért mert minden más, ami otthon készül. Azt raksz bele amit akarsz, úgy ízesíted ahogy akarod, olcsóbban tudsz jobb minőségű dolgokból készíteni... a szaloncukor papír vagdosás király, az első két cukornál, a végén meg szeretnéd tűzre dobni az egészet, mikor rájössz, hogy még 50 kell.
De! Ki, ha nem te vagy az az újító szellem, aki kreativitásával megalkothatja a legfinomabb cukrot és a leglustább csomagolást? Ötleteket várom.
Komolyabbra fordítva a szót, akkor gondolkodtam el a saját készítésű édességen, amikor tesóm lesokkolt azzal az információval, mennyiért lehet 350 grammos kiszerelésben Stühm€r szaloncukrot kapni: 2200 ft!! Szorozd be hárommal és elsírod magad. Pedig te csak egy kis fínom, minőségi csocsit akartál a fádra, ami nem bevonóval készül, ami nem gejl, amiben benne van az anyag, a mogyoró egy mogyrószem, a marcipán tényleg az! Ehetsz kommersz kimérőset is, 1000 ft-ért kg-onként. Emebri természet, hogy ha látjuk, hogy megengedhetünk többet is magunknak, akkor biza veszünk nasinak, veszünk az asztalra, kínálni, a december hangulatáért, kicsit kóstolónak..stb. stb. Egy bélpoklos családnál összejöhet 2-3-4 kg is az adventi hónap alatt. Hmm. Melyik a jobb? Azért megy rá a gatyánk, mert olyan drága, vagy azért mert a sok ballaszt miatt cserélhetjük a ruhatárunkat és hosszútávon vehetjük a gyógyszereket?

Feltettem magamnak a kérdést: Olyan nagy kérés, hogy ne pucér fenékkel kezd az új évet és még jót is akarsz enni?
Abban az esetben, ha magad állsz neki, nem. Kismillió helyen lehet olvasni a próbálkozásokat, különféle irányvonalak mentén lehet, cukormentes, mindenmentes, gluténmentes, vegán, tejmentes, alakkímélő recepteket találni.
Amondó vagyok, hogy a tél nem a megvonások és a csorgó nyálak időszaka. Dőzsölés és habzsolás, véget nem érő disznótoros, babgulyás, pörkölt. Tepertős pogácsák, a fehérlő cukorbevonatok, tejszínhabos forró csokoládék időszaka a december. Nyugi, nem dől össze a világ, a tökéletességet túlértékelik.
Ne vonj meg magadtól semmit, ha csak nem muszáj. A szaloncukor legyen önkifejezés, sem mint olyan pótlék amire mondod magadnak, hogy: "Mhhh de finom", de közben azt gondolod, hogy sovány vigasz az eredeti helyett.
Itt egy kis link gyűjtemény ha különlegesebb változat olvasható benne, kiírtam, csak hogy elindulhass:

1. Az origo cikke: kókuszos, marcipános és zselés szaloncukor elkészítése.
Forrás: http://www.origo.hu/karacsony/diosmakos/20151106-igy-keszul-a-zseles-kokuszos-es-marcipanos-szaloncukor-hazilag.html

2. Angyalpirula!! Fehér csoki, kevés gyömbér és lime.
Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/angyalpirula-feher-szaloncukor
 

 3. Személyes kedvenc, a karamellás szaloncukor.
Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/tejkaramellas-szaloncukor 

  

4. A mindmegette összegző cikke, sok változattal: rumosdiós, konzum, mazsolás mandulás, diós narancsos.... ugye ugye, van mire nézni.
Forrás: http://www.mindmegette.hu/szaloncukor-hazilag-41828


5. Designer szaloncukrok: http://streetkitchen.blog.hu/2014/11/26/iden_csinalj_hazi_szaloncukrot_pofonegyszeru_es_isteni_finom


6. A vitaminsziget cikke: csokis-magvas, meggyes mákos változat újdonságként.
http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=3533 


7. Katalin konyhája blog: mogyorónugátos cukor, babapiskótás-kókuszos, tejszínes-kókuszos, almás fahéjas, narancsos-mogyorós, csokoládés, házi marcipános változatok leírása.
 http://katalin-konyha.blogspot.hu/2010/12/szaloncukor-hazilag.html 

8. Gesztenyés cukor és ez a gyönyörű marcipános.
Forrás: http://www.babaszoba.hu/articles/gyerek/Ket_mennyei_szaloncukor_hazilag?aid=20111220145614   


9. Csak a puffin blog: gyömbéres és konyakos-szilvás-marcipános.
Forrás: http://csakapuffin.cafeblog.hu/2014/11/28/ket-szuper-szaloncukor-hazilag/  

10. Egy cukrász oldala: itt van zserbós szaloncukor!!! ..khm többek között.
Forrás: http://nassolda.receptneked.hu/?s=szaloncukor

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Walipini: medencének indult, üvegház lett belőle

Kender: egy "magasröptűbb" építőanyag

BBQ csirke sütőben sütve

Walipini: tervezés

Komposzt kazán, az erjedés magasiskolája