Feladat: jóból a legjobbat


Link: https://www.pinterest.com/pin/296111744223694555/
Tudom, blogot írni úgy érdemes, ha nem hagyod ebek harmincadjára a kedves olvasókat. Jutott minden a hétvégére egy kis pihi, egy kis munka, egy kis vendégség.
De minden más elvégzése közben ott volt a kitörölhetetlen tervezgetés és jegyzetfüzetbe lefirkantott ötletelés a házunkkal kapcsolatban. A születésnap gyönyörűen lezajlott, még egy kis torta is jutott az ünnepléshez, reggel is, délbe is. Minden hivatalban felköszöntötték P.-t és megjegyezték, milyen szép ajándékot kapott.
Aznap este akartunk még delíriumban, egymás szavába vágva, ittasan tervezgetni in situa, de olyan fáradtak voltunk, hogy inkább ettünk és aludtunk.

Anyukám kérdezte: Nem örültök neki, vagy mi van? Miért nem beszéltek róla?
Örvendezünk neki egymás között. Nem beszélünk róla, mert az emberek személyük elleni támadásnak és kicsúfolásnak vélik, hogy két kis kófic házat vegyen magának.
Tisztán elcsábulásból: armeria maritima: pázsitszegfű
Ez van, kinti emberek vagyunk, ha nem a városba, tanyára költöztünk volna, csak hogy mezítláb járhassunk az udvarunkon. Szerencsésebb napokon bele is lépjünk egy kupac kutyagumiba. Nem a szar a lényeg, hanem, hogy van hova tojnia!  
Most még jelenleg szokjuk a tudatot, hogy be kell szereznünk egy fűnyírót, P. talált egy kaszát és gyakorolja a mozdulatot, ha bekövetkezne a zombi apokalipszis, azért szép legyen a pázsit. Fegyvernek sem utolsó.
Belemerültem abba, hogy nem csak távoli álomként kezeljem, hogy van hova gyümölcsfát ültetnem.
Teljesen ráálltam a különböző fák, virágok válogatására, szigorúan figyelembe véve a hasznosíthatóságát. Na jó, van olyan virág, amit érzelmi kötődésből válogattam bele és keresem az okot, hogy miért lehet hasznos nekünk. Gombhoz keresek kabátot.
Megmutattuk a családnak, mindenkinek van benne része, hogy eljuthattunk idáig.  A szemmozgalom az utcában már összerakhatta, hogy mi vagyunk az új belépők, nem libbennek olyan gyorsan a függönyök, ha megérkezünk, mint az első napokban.
Boldogan írok listákat olyan könnyeztető melókkal, mint: leendő konyhakert felásása, kiszáradt fa ÉS minden tuja kivágása, kerítés átcsiszolása és újrafestése, susnyákosok visszavágása, kerti tó betemetése stb stb...
Egyenként sírni lehetne az elvégzésüktől, de a sajátomon dolgozhatok. 


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Walipini: medencének indult, üvegház lett belőle

Kender: egy "magasröptűbb" építőanyag

BBQ csirke sütőben sütve

Walipini: tervezés

Komposzt kazán, az erjedés magasiskolája