Mire jó a kávézacc? Hajpakolás!

Ha 70 évvel korábban írnám ezt, valószínű ezt a reakciót kapnám:
1. Honnan van neked babkávéd? Még jegyre sem adnak!
2. Nem kérdés, lefőzném még egyszer.

De betyárosan jó életünk van, nem kell cikóriával pótolni, sem addig lefőzni, amíg csak hígított virágföldnek tűnik. Mindenesetre aha élményem volt vasárnap este, amikor hajpakolást készítettem a régi kávézaccból és rájöttem, hogy majdhogynem kifogyhatatlan tárháza az alternatív felhasználási módoknak.
Elmondanám - így kettőnk között, kedves olvasóm -  a családom undorral vegyes nevetséggel szemléli az én szépségápolási rutinomat, mert azt vallom, hogy ami jó belül, az van olyan jó kívül is.
Mai napig, minden alkalommal felszínre kerül az a "sérelem", hogy megátalkodott módon a háznál lévő egyetlen tojást ütöttem bele a pakolásba. Inkább lélektani dolog volt, nem mintha fel lehetett volna használni, vagy sokáig mentünk volna azzal a 8 palacsintával, amit süthettek volna belőle. Olyan fájó, mint a születésnapi torta utolsó szelete, amit senki sem mer kivenni, ám ha valaki megteszi, a többiek kicsit sajnálják, mert ők is lehettek volna.

Ez a pakolás fényesít, tisztítja a fejbőrt, segíti a hajnövekedést, hidratál ÉS barnábbá teszi az ember haját.   
Hozzávalók:
1 evk kávézacc
1 egész tojás
2 evk kókuszolaj

A hozzávalókat fellangyosítom, kéz melegen jó lesz. Így könyebben szívódik be, hamarabb összekeverednek a komponensek.  Egy kis tálkába beleütöm a tojást, felkavarom, felöntöm a folyékony olajjal, majd a végén beleteszem a zaccot. Pár percet várok vele. Fürdőkád felett bele masszírozom a hajba, a fejbőrbe is.
Feltekerem és egy zacskót húzok a fejemre, összekötöm, hogy ne jöjjön ki. Beletekerem egy törölközőbe és fél órát pihentetem.
Utána a szokott módon megmosom és hagyom magától megszáradni.



 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Walipini: medencének indult, üvegház lett belőle

Kender: egy "magasröptűbb" építőanyag

BBQ csirke sütőben sütve

Walipini: tervezés

Komposzt kazán, az erjedés magasiskolája