Őszi malactál idényzöldségekkel
Őszi malactál
Hozzávalók:
6-8 szelet bőrös malachús
1 fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
5 dkg vaj
só, bors
oregano szárítva
3 evk mustár
2 dl fehérbor
Köret:
1 kg kanadai sütőtök
Elkészítés:
A húst mossuk át, enyhén sózzuk meg, szórjunk rá oreganot. Kevés vajat olvasszunk a serpenyőben, forrósítsuk fel. 2 szelet húst rakjunk bele és ne piszkáljuk 2 percig, had tudjon szépen megpirulni. Fordítsuk meg és süssük egy percig. Tegyük ki a sütőtálba. Ha elfogy a vaj, rakjunk bele. Addig tisztítsunk meg egy sárgarépát és szeleteljük fel, a hagymát, nagyobb szeletekre. A visszamaradó szaftban pirítsuk át a répát és a hagymát. Pár perc után öntsük fel a borral és kanalazzuk bele a mustárt. Tegyünk bele egy tk sót, borsozzuk.
A sütőtálba rakjuk a húsokat és öntsük le a zöldséges, boros raguval. Fedjük le alufóliával és tegyük a sütőbe egy órára 180 fokra. Félidőben cseréljük meg a zöldséget és a húst, hogy süljön a hús. Az utolsó 15 percbe fedjük ki.
Fogyasztás előtt pihentessük a húst, szórjunk rá snidlinget.
Köretnek fogyasztható hozzá burgonyapüré, rizs vagy sült zöldség.