Kokomo szelet

Ezzel az egyszerű sütivel úgy jártam mint édesanyám nyáron a zöldbablevessel. Addig volt üres a tepsi, amíg 2 adag között kimostam. Tegnap is, ma is sikere volt. Meg akartuk lepni valami üdvözlő ajándékkal a szüleinket a nagy út után hazatérés és találkozás alkalmából.
Első nap az olvasott recept szerint (nagyjából) jártam el, második nap, már saját magam jártam el. Egy ember volt jómagamon kívül, aki mindkettőt kóstolta, ő is a 2.-ra szavazott.Ezt közlöm.

Krém:
4 dl tej
3 evk cukor
3 evk kókuszreszelék
2 evk liszt
5 dkg tejcsokoládé
kevés sütőpor (1 kk)
vanillia kivonat 

Tészta:
25 dkg liszt
4 dkg kakaó
15 dkg cukor
1 csomag sütőpor
1 evk kókuszreszelék
1 cl vanilia kivonat
2,5 dl tej
1 tojás
65 g vaj felolvasztva
csipet só

Teteje:
1 evk cukor és 1 evk kókuszreszelék

Elkészítés:
A krém hozzávalóit, kivéve a csokoládét keverjük csomómentes masszává. Tűz felett főzzük meg a pudinghoz hasonlóan várjuk a pukkanó buborékokat.  A csokoládét vágjuk nagyobb kockákra és néhány határozott mozdulattal dolgozzuk bele a még meleg krémbe. Tegyük hűvös helyre és hűtsük szoba hőmérsékletűre.
A tészta száraz hozzávalóit dolgozzuk össze, majd adjuk hozzá a vajat, a tojást, végül a tejjel öntsük fel és keverjük ki.
Vizezzünk be egy előzőleg lemért sütőpapírt, csavarjuk ki és igazgassuk a tepsibe. Ez a standard tepsi, amit a sütővel adnak, a szélei lyukasztottak, rács nélkül be lehet tolni a sütőtérbe.
A csokis masszát öntsük a sütőpapírra, kenjük szét a teljes felületen. Laposnak fog tűnni, de megnő, semmi ok a pánikra!
Vegyük elő a krémet és szaggassunk kanállal halmokat, egyengessük sorba a tészta tetején. Egy villával kenjük el a tömör halmokat.
A kókuszt keverjük fel a cukorral és szórjuk a süti tetejére.
Sütési idő: 180 C, 25 perc.
Tűpróbával ellenőrizzük. 


Tudom, sajnálom, jővő héten megérkezik a szervízből a gépem.


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Walipini: medencének indult, üvegház lett belőle

Kender: egy "magasröptűbb" építőanyag

BBQ csirke sütőben sütve

Walipini: tervezés

Komposzt kazán, az erjedés magasiskolája