Stracatella kehely
Minap, megláttam a hirtelen ötletből megvásárolt akciós mascarpone krémet a hűtőben. Még nem használtam máshoz, csak a húzogatós desszerthez. Faviccet félretéve, tiramisu (tira-mi-su: (te) húzz engem oda). Ezek az olaszok, még a desszerteknél sem tudnak a fenekükön maradni.
A mascarpone sűrű, édes, émelygős dolog, amit nem tolerálok egy desszertnél, ezért kicsit könnyebb köntösbe öltöztettem. Kevés tejjel és tejföllel lággyá és kiegyensúlyozottá válik, egy friss jelenséggé.
Ajánlom figyelmetekbe, élet a karácsonyi zserbón és bejglin túl.
A mascarpone sűrű, édes, émelygős dolog, amit nem tolerálok egy desszertnél, ezért kicsit könnyebb köntösbe öltöztettem. Kevés tejjel és tejföllel lággyá és kiegyensúlyozottá válik, egy friss jelenséggé.
Ajánlom figyelmetekbe, élet a karácsonyi zserbón és bejglin túl.
Stracatella kehely, kekszágyon
Hozzávalók:
250 ml mascarpone krém
2 evk tejföl
2 dl tej
1 evk cukor
csipet só
1 evk kakaó (cukrozatlan!)
3 kocka csokoládé+ kevés a díszítéshez
100 g kókuszos keksz
Elkészítés:
A kakaót és a kekszet törjük össze. A mascarponéba keverjük
bele a cukrot, a sót. Mivel nagyon sűrű, fokozatosan keverjük bele a tejfölt,
apránként a tejet, végül a 3 kocka apróra vágott csokoládét.
Nagyjából kész vagyunk, most vegyünk elő 4 db, 2 dl
űrtartalmú kelyhet, kezdjünk neki az összeállításnak. Alulra adagoljunk egy-egy
teáskanál kekszet, majd két-két evőkanál krémet, folytassuk, amíg szét nem osztottuk,
úgy, hogy a keksz kerüljön a tetejére. Csináljunk néhány csokoládéforgácsot és
díszítsük fel.