Vizsgaidőszak, te drága


Az utolsó napjaimat 2011-ben egy remete szociális aktivitásával töltöttem el. Magam választottam, mert minden ember elidegeníthetetlen joga, hogy kicsit jusson idő a gondolataiba mélyednie. Másik ilyen okom az elvonulásomra, hogy megfelelőképpen tudjak foglalkozni a művtöri szentségével és, hogy csak magam előtt szégyenkezzek, ha hisztimet a könyvemen való ugrálással töltöm le. Hogy csak magam szembesüljek azzal, ahogy az elmúlt napok fordított arányosságaként, női eleganciám pontonként esik le a tízes listán. Feltéve, ha valaha elérte.   
A tanulás legszebb folyománya, hogy hiába áll csimbókokban egykor mosott hajkoronád, hiába ülsz a 20 kilóval ezelőtti mackó alsódban, a manikűröd gyönyörű, az arcod frissen kozmetikázott. Végre a könyv mellett lehetőséged nyílik arra, hogy a körömlakk száradási idejét többszörösen kivárd. Végre kipróbálhatsz minden eddig hanyagolt arcpakolást, ha lemostad, pihenőképpen akár ki is festheted magad. A következő pihenőben lemoshatod a parti sminket, vagy a körömlakkot, ez fakultatív és kezdheted előröl.  
Ilyenkor megengedhető a máskor duzzogva elfogyasztott csokoládé, mert kedveském vésd az agyadba, ha ténylegesen igénybe veszed a szürkeállományod, igenis elég kalóriát éget el, hogy ne kelljen magadat blamálni miatta.
Visszatérő januári kedvenc a zacskós kínai leves, amely olyan otthonos a göndörödő tésztával, a kis zacskókkal. Teljesen mindegy, hogy az év fennmaradó 11 hónapjában a fogyasztói társadalom fekete foltjának nevezzük, mert amellett, hogy hizlal, még az egészségünkre is tör a sok E számával.      
A vizsgaidőszak vissza nem térő alkalom arra, hogy gyógyteás tisztító kúrát végezhess, ellenőrzött körülmények között, a toalett megnyugtató 10 méteres körzetében, ha tisztulnál. Néha az ideg is elvégzi a tea hatását.   
A kávéfogyasztás megérne egy teljes bejegyzést, de csak annyit mondhatok róla, hogy hangulata van annak, amikor kabát nélkül kiállsz a szikkadt tejszínhabos, hideg kávéddal, elszívni egy cigit (amit, mondanom sem kell, csak azért szívsz, mert ideges vagy, csak akkor) és konstatálni azt a tényt, hogy megint kivilágosodott és hogy nem aludtál napok óta. Remeg a gyomrod, a szemed új szokásához híven tikkel, néha hallod, hogy szólítanak a neveden, de nincs a lakásban senki.
Csak legyintesz ezeken a tüneteken, mert tudod, teher alatt nő a pálma, ez a január varázsa.
Ha túl vagy rajta, menj el még fáradtan, igyál meg valamit, lehetőleg olyat ami üt, azután villanj be a kedvenc boltodba és lepd meg magadat valamivel, mert akkor igazán megérdemled.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Walipini: medencének indult, üvegház lett belőle

Kender: egy "magasröptűbb" építőanyag

BBQ csirke sütőben sütve

Walipini: tervezés

Komposzt kazán, az erjedés magasiskolája