Májpástétom zöldfűszerekkel, újhagymás kéreg alatt
Sohasem ettem a sajátom előtt májpástétomot , nem is nagyon tudtam volna hova tenni, hogy otthon májkrémet csináljunk. Pedig nem is nehéz, nem hosszadalmas, csak benne van a köztudatban, hogy a májkrém helye az 30g-os konzervben van, amire DEKO van felfirkantva. Amit kanállal, magában ettünk a koliban, amit almával és kiflivel kaptunk az általános iskola napközijében. A hetekben ráakadtam valahogy és el akartam készíteni a balatoni kirándulásra, mint egy életelixirt, ami sokáig eláll, finom és az üveg aljáig kiapadhatatlan. Megkérdezgettem a környezetem, hátha tudnak valami jó receptet, egy debreceni idős néni tesz bele aprított főtt tojást, más répát és paprikát reszel bele...summa summarum kinyílt egy pástétom szubkultúra. a bal oldali megérte a másnap reggelt Rá fogok szokni, mert olcsó, kiadós és nagyon finom. Hozzávalók, 2 kis üveghez: 500 g máj 100 g zsír 1 púpos tk só, bors tetszés szerint 2 fej hagyma fél dl brandy 2 gerezd fokhagyma 1 evk szárított zöldfűszer ...