20 ok amiért érdemes 250 ft-ot költened almaecetre

Biztosan van organic, nyers, alpesi almafák nedüjéből csavart fajta is arany áron, de a penny-ben én ennyiért vettem múlt héten.
Olyan sok női magazin írt az almaecetről, viszont még mindig értetlen tekintetekkel találkozom, ha elmesélem, mennyi mindenre használom fel és piszok jó!
Évekkel ezelőtt szembesültem azzal, hogy miért idegenkednek az emberek ezektől a házi praktitkáktól: mert nem kerül annyiba, hogy akármilyen komolyságot tulajdonítsunk neki. Ha túláraznák holnaptól, akkor már lenne értelme költeni a hozzá való reklámokra. Ha gyógyszertárba kezdenék el árulni, megvennék nagymamámnak és megcsinálná azt az értisztító kúrát meszesedés ellen, amit tavasz óta ajánlgatok neki.
Az már még bagatellebbé teszi a dolgot, hogy egy süteménybe belehámozott alma héjából és csutkájából néhány hét alatt megcsinálhatod magadnak, úgy hogy hagyod belesavanyodni 2 liter vízbe.
Hétvégi jelenet: a habzsi dőzsi meghozta a külső jeleit a túlevésnek, pattanásosak voltunk mint 14 éves korunkban. Amikor egyik este bekentem ecettel hígitott vízzel az arcomat és másnapra a piros, gyulladt rész összehúzódott és pici seb lett belőle.
Kikiabáltam az embernek:
- Miért csak a teenager kor után egy évtizeddel jövök rá, hogy ez való a k..va pattanásokra?
- Azért drágám, mert a mátrix rabjai voltunk és vettük az oxit!
Lefordítottam néhány felhasználási módot az almaecetre. Kiegészítettem azzal, amit én tudok, hogy nekem segített. A kipróbálás folyamatban, ártani nem árt, élő anyag.

1.  Salátadresszingként használható a balzsamecetet helyettesítendő.
2. Amint említettem, ha ezzel kened át az arcodat, összehúzza a pattanásokat, ezen kívül nem lesz zsíros a bőröd (hú milyen meglepő, ha összehúzó hatású :D ) és még a szarkalábak kialakulását is késlelteti.
3. Ha rossz a gyomrod, reszelj kevés gyömbért és egy teáskanál almaecetet egy pohár vízben keverd össze. Remélem ez jó a másnaposságra is.
4. Minden felületre használható tisztítószer a lakásban. Fele fele arányban keverve vízzel szórós flakonban te lehetsz Mz. Muscle.
5. Ha bedörzsölöd ezzel az elektromos vezetékeket a lakásban a kártékony kutya, macska nem kívánja meg újra.
6. Egy teáskanálnyi ecet meleg vízbe kidugítja a szipogós orrot ősszel. Akár meginni, akár inhalálni.
7. Muslinca fogó: egy pohár aljára önts egy keveset és fedd le celofánnal, tapaszd a szélekre. Egy tűvel szúrj egy lyukat rá. Ami azon bemegy, nem fog kijönni onnan.
8. Eltünteti a macskapisi szagát.
9. Szájvíz helyett. Egy korty ecet egy nagy korty vízzel elűzi a szájszagot és fertőtleníti  az egész szájüreget és torkot. Nem lepődnék meg, ha a köhögésre és sleimre is ugyanezt tanácsolnák. Ja nemcsak arra, hanem fogfehérítésre is írják.
10. Felfázás, húgyúti fertőzés esetén ülőfürdővel lehet lecsökkenteni a beteg napokat. Gyógynövénye a kasvirág, az ehinácia. Szárított virágait belemorzsoljuk 1 dl almaecettel egyetemben egy lavórba és meleg vízzel felengedve beleülünk fél órára.
11. A vérehulló fecskefű mellett az a bagatell házi szer, ami kezeli a szemölcsöt és a tyúkszemet. Éjszakára egy vattát kell beleitatni az ecetbe és ragtapasszal fel kell rögzíteni. Nem tudom mennyi idő alatt, hányszori alkalommal fejti ki a hatását, de biztosan kevésbé fáj mint a fagyasztás. Az én orvosom még remegős kezű is volt, körben lefagyott a bőr.
+ ugyanide tartozik: lábfürdővel kezelhető a láb és körömgomba. 
12. Csillapítja a nap égette bőrt.
13. Bolhaűző a kutyák macskák szőréből. Fürdetés után kell bespriccelni, hogy ne is kívánják meg a vérüket egy ideig.
14. A hajat szintén tonizálja, megelőzi a korpásodást, később zsírosodik be. Könnyen kifésülhetővé teszi, fényesebb lesz tőle.
15. Csökkenti az izomfájdalmat, a vádli görcsöt, ha azzal dörzsöljük be.
16. Puhábbá teszi a rizst, ha a főzővízbe csurgatsz egy kis ecetet.
17. A savak minden hús pác alap hozzávalói, Puhítják a rostokat, összefogják a többi ízt. Az alma és a sertéshús jó barátok, ne hagyjuk ki a sültek hozzávalóiból.
18. Egészség megörző csodaital, harcol minden megfázásos betegség ellen télvíz idején: méz, cayenne bors, almaecet és víz.El tudok képzelni egy ilyen kész oldatot, amit belecsöpögtetsz a reggeli teába, ha érzed, hogy kerülget a betegség.
19. Tisztítja a májat, segít a mérgeket végighajtani a bélrendszeren. A lerakódott macisajtot, táblás csokit, kólát kimossa a bélbolyhok közül. Ha nyakló nélkül iszod, nagy koncentrációban, persze, hogy szétmarja a gyomrod, ezért van rémhíre fogyókúrás körökben. De csak azért, mert mértéktartás nélkül semmit sem lehet csinálni.
Egy evőkanálnál több nem is kell egy liternyi vízbe, azt is érdemes keverni kevés mézzel.
20. Laktózmentes "iró" készíthető almaecet és rizstej összekeverésével.

A felhasználási lehetőségeket ez a cikk írta meg, kicsit szelektáltam, mert volt olyan pont, ami szétbontotta azokat, amik egy kalap alá tartoztak.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Walipini: medencének indult, üvegház lett belőle

Kender: egy "magasröptűbb" építőanyag

BBQ csirke sütőben sütve

Walipini: tervezés

Komposzt kazán, az erjedés magasiskolája