10 csuda dolog a mai napon. (4.) Kereken guruló nap

1. Egy olyan régi játék, amit mindig szerettem volna kapni. Múltkor majdnem vettem a vaterán egyet, csak ha egyszer lesz nappalink, egy piros kerekes csoda legyen a dohányzó asztal alja.
Forrás: http://browndresswithwhitedots.tumblr.com/post/38082755889


2. Toboz mintával kihorgolt sárvédő egy izzig vérig NŐ bringáján. Vagy egy mamáén, aki ezzel szerez irigyeket a piacon. Nem sok praktikai oka van ilyet felrakni ide, de nagyon mutatós.
Forrás: http://www.brit.co/bike-hacks/?utm_campaign=pinbutton_hover


3. Régi hiánycikk az életemben a kis méretű iroda miatt. Ez kérem nem egy bicikli nagyságú esernyő, hanem egy olyan canga, ami összehajtható egy esernyő méretére! Engem az a másképp gondolkodás nyűgöz le, ami lehetővé tette a tervezőjének, hogy túllépjen azon az alap tényen, hogy egy mozgó járműnek kell egy biztos váz. Mondjuk a camping bicikli is megoldotta ezt a problémát azzal, ketté vágta a vázat, hogy félbe lehessen hajtani. De ez? Zseniális.
Forrás: http://dzinetrip.com/bicycle-designed-to-fold-to-a-size-of-an-umbrella/



4. Amerikára sok rosszat mondanak, viszont azt senki sem vitathatja, ha leleményes házi ötletekről van szó, akkor nincs párjuk kreativitásban és probléma megoldásban. Az ilyen diy blogoknak köszönhetem, hogy spóroltam egy 5 számjegyű öszeget az esküvőn, vagy épp, hogy most nevelek a szomszéd szobában törpenarancsfát (kumquat) magról. A citrom magoncok már egy méteresek.
Ez nekem mellbevágó volt, mit találtak ki? Érdekel  a kerámia? Nincs pénzed venni egy fazekas korongot, vagy nincs elég helyed hozzá? Megoldjuk okosba drága barátom, annyi dolgod van, hogy kerits egy régi festékes vödröt és szedj össze az ember fűnyirójából egy kis motort.
Forrás: http://www.instructables.com/id/How-To-Make-a-50-Pottery-Wheel/


5. Ismert filmek, kultikussá vált berregő csodái plakát sorozatban. Stip stop, enyém Mr. Bean verdája.  Forrás: https://www.pinterest.com/pin/557672366335430518/


6. Imádom ezt a tiszta eufóriát az arcán ennek a kis bucilábú királylánynak. Annyival mindenesetre előrébb van a görkori tanulásban nálam, hogy nem csúszik szét a lába mint egy napos bocinak. 
Forrás: http://www.buzzfeed.com/mentos/the-happiest-people-on-earth


7.Biciklikerékből készithető, ténylegesen hasznos tárgyak. Ki ne használná a tekerést, miközben egy bárban ismerkedik és nagyokat pislogva issza az 500 kalóriás, szines koktélját. Sőt, akkor még hasznosabb bútor lenne, ha tekerés közben áramot is lehetne termelni vele.
 http://www.bestdesigntuts.com/35-ideas-to-transform-old-bicycles-into-master-pieces





8. Ideális nyaralási helyszin, vagy ha mégsem, akkor arrébb gurulunk.



9. Labdarózsa, a háttérben a Vezúv és elöl Olaszország legismertebb darazsa, a Vespa. Az egyszerű kialakitása, a vidám szinei most sem hagynak egy szájat sem elismerő óóóó nélkül. Garantált szabadságérzés már 1950 óta. Ott körül kezdték gyártani ezeket a mini járgányokat, a fiat cinquecento-val egyetemben. Amikor a németeknél a bogár volt a népautó, az olaszoknál a fiat 500, a néprobogó pedig a vespa.


Olasz életérzés, kezdő csomag kis gyerekeknek. Tudom nincsenek kerekei, de nem tudtam kihagyni. Csinálnom kell egyet, hogy erről nézzem a tévét.


10. A nyuszimotor sokkal kényelmesebb, formatervezett modellje. Szivből sajnálom, hogy felnőtteknek nem gyártanak ilyen méhecskét. Ha egyszer lesz gyerekem, minden varázserőmet bevetem, hogy csináljak neki egyet.


+1. Az összeállitás készitője, minden alkalommal igy reagál, ha régi mini cooperrel találkozik. Az újjak nem hozzák lázba. Csak azért nem ölelem meg ezt a csodálatos mestemunkát, mert félek, hogy a gazdája néz az ablakból.



Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Walipini: medencének indult, üvegház lett belőle

Kender: egy "magasröptűbb" építőanyag

BBQ csirke sütőben sütve

Walipini: tervezés

Komposzt kazán, az erjedés magasiskolája