Tepsis francia pirítós: 9gagről a reggelizőasztalra
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de ha megtehetjük, akkor szeretünk szépen komótosan reggelizni hétvégén. A kellemeset összekötöttem a hasznossal, amikor összeszedtem a megszáradt kenyereket a hűtőből és abból készítettem egy ún. kenyérpudingot. Milyen más érzet ezt mondani? Ez a színtiszta marketing: nem áztatott szikkadt kenyérnek hívjuk, hanem kenyér pudingnak.
Mindig keresek és meg tudok örülni a mentő recepteknek, amik lehetővé teszik, hogy egy lesajnált hozzávalónak új élete legyen. Paraszt gyerek vagyok, arra voltam mindig szocalizálva, hogy ételt kidobni a legnagyobb tiszteletlenség, ma is e szerint élek és rosszul érzem magam, ha kénytelen vagyok ilyet tenni.
A 9gag nem csak a macskás gifek és a filmes poénok lelőhelye, hanem olyan kisfilmeket is lehet nézni, amely érdekes recepteket mutat be. Ezt is onnan szedtem, de nem ez lesz az utolsó, amit kipróbálok.
Kicsit finomítottam a cukor és a nutella mennyiségén, ezen kívül joghurtot használtam krémsajt helyett, mert spúr vagyok, de így is nagyon finom lett.
Hozzávalók:
6-8 szelet száraz kenyér
2 tojás
2 evk cukor
1 csomag vanilliás cukor
kevés fahéj
450 ml görög joghurt
2 púpos evk nutella
mazsola (opcionális)
Elkészítés:
A kenyereket vágjuk nagyobb darabokra, szeleltenként 6 db-ra. Egyengessük el egy kipapírozott tepsiben. Az én tepsim 25x15 cm-es kicsi volt.
Keverjük össze a tojásokat az 1 evk cukorral, a vaniliás cukor felével és a fahéjjal és a mazsolával. Néhány evk yoghurttal gazdagíthatjuk. Öntsük rá a kenyérre és hagyjuk hogy szívja be, nyomogassuk le kicsit.
A joghurt nagy részét keverjük el a maradék cukorral és a vaniliás cukorral, tegyük a kenyér tetejére, egyengessük el. A nutellát a maradék yoghurttal keverjük el, ugyanis az ízében nem érződik, csak könnyebé válik, nem olyan tömény gejl, mint magában és könnyebb vele dolgozni.
Tegyük a kenyér tetejére, kicsit keverjük át és tegyük a sütőbe 15-20 percre, hogy a tojás megsüljön.