Vasárnapi kedvtelés: friss szilvás müzli
A hétvégénk hosszú idő óta először pihenéssel telt. Olyannyira,hogy a múltkor szedett mirabella szilvát is feldolgozhattam. Egy lusta dög voltam, egyik este meló után nekiállhattam volna. De 2 hétnek kellett eltelnie a hűtőben várakozva ezeknek a kis igénytelen gyümölcsöknek, hogy felhasználásra kerüljenek. Nem volt túl sok elvárásom, de meglepően jól bírták, 90%-ának semmi baja nem volt, csak tökéletesen megértek. Konkluzió: használjátok minél többször! Egy kisebb adagot feláldoztam, hogy készül belőle szilvás müzli. Próbáltam rákeresni, hogy mi történik akkor, ha friss gyümölcsöt használok, de nem próbálkozott eddig vele senki, vagyis nincs nyoma, csak az aszalványosnak. Azt a gondolatot követtem, hogy ha összekeverem, a zab felszívja a gyümölcs levét, így a szárazanyag is ízesedik, utána megsütöm. Most már zörgősre száradt, légmentesen lezártam és viszem az irodába. Gyümölcs, rost, magok. Csak egy doboz kefir kell hozzá és megvan az egészséges reggelim, ha nincs idő ...