Majdnem őszi malac-oldalas, fűszeres szilva kompóttal
A héten egyismerős megjegyezte, hogy a felesége olyan eltökélt, elszánt háziasszony, hogy esti hazaérkezése után, fáradtan is nekiáll főzni. Minden nap. Amikor ezt hallottam, már második napja éltünk szendvicsen és pizzán. Nem a lustaság teszi, egyszerűen a munka utáni, lefekvést megelőző 4 órát, valahogy nincs kedvem főzéssel tölteni, persze így is előfordul. De most szombat van, megengedhetünk magunknak egy lassan készült, szaftos sültet. Jelen esetben malacoldalast. Kibontásnál lepődtem meg, nem gondoltam, hogy ezt külön kell kihangsúlyozni, de vessek magamra, miért sietek bevásárláskor. A kedves hentesfiú elfelejtette közölni, hogy a bordák hosszában, nem keresztben futnak végig a húsban, felvágása machétával, vagy hentes bárddal....punktum, egyben sült. Ennek ellenére nagyon finom lett a végeredmény, még sütöttem, pörzsöltem volna lassú tűzön, de mindketten az órák óta a felszálló illatokban tettük a dolgunkat, persze, hogy alig vártuk. Nem árulok zsákbamacskát, nehéz é...