Alap kevert süti tejtermék mentesen
Sziasztok!
Hogy telt a hosszú hétvége? Bizony bizony már hètfő délután van és a naptár nem kényeztet el még egy csonka munkahéttel. Volt egy kis szünetünk a hètvègèn, egy napot kettesben, inkább egymàs mellett töltöttük. Mint règen, mindenki belebùjva a sajàt dolgàba.
Jó volt olvasni kicsit, csak csendben elmolyolni a házimunkával. Annyira, hogy már hiányzik és önző dögnek érzem magam. De tudom, hogy kellett egy kis idő egyedül.
Össze kell raknom magam, mert egy hét van ovikezdésig, a születésnapjáig. Ott kell lennem agyban. Mindenen látom a lecsengő nyarat, melankóliával tölt el. Sokszor eszembe jut, hogy ilyenkor már borzasztó türelmetlen voltam, meddig kell még ezt a kis csomagot hordoznom. Ugyanezt a szépséges nagylányt egy hét múlva óvodába viszem és tördelem a kezem, hogy jól érezze magát, hogy barátkozzon.
Hozzávalók:
200 g liszt
50 ml olaj
50 cukor
vaníliás cukor igény szerint
7 g sütőpor
2 egész tojás
30 ml citromlé
50 ml víz
Elkészítés :
A cukrot a tojàsokkal összekeverjük egèszen addig mìg nem èrezzük a kristàly darabokat. Felöntjük a citomlè ès vìz keverèkkel, elkeverjük. Hozzáadom az olajat. Beleszòrom a sütőporos lisztet. Homogèn masszát fogunk kapni, nèhàny perc alatt csomòmentesre lehet keverni.
Egy kivajazott vagy papìrozott kisebb formàba öntsük. Ès dìszìtsük idènygyümölccsel. Szilva, alma, körte egyremegy, mindennel finom.
A körtèt amivel most csinàltam kevès karamellel előpàroltam fedő alatt, mert kemèny lett volna.
20-23 percet töltött a 180 fokos sütőben. Ez utàn tàlalhatò.