Naplózós jelleggel: zöldben az erő, egészség

Tudjátok, amióta a hőmérséklet felkúszik szépen lassan 10 fok fölé, nem bírok bent maradni, főleg nem egy zizegő képernyő előtt és teleszórni a virtuális világot a nagy okosságaimmal. Kint vagyok és nagy boldogan a földet túrom.
Elfogadtam, hogy az arcom és a kezem most már mindig kicsit piszkos lesz a föld miatt. Képzeljétek el, veteményezhetek, elmélyedve könyökölhetek oda öt centire egy csigához, hogy rácsodálkozzak ahogy a szemeit kitolja a feje búbján. A kutya közben a frissen veteményezett halmok között fekszik és élvezi a napot.
Az első egy hét után kidugják a hagymák a fejüket és a tavaly ősszel Polgárról hozott sóskatőn már egy levesnyi is megterem, ha nem tépnék egy levelet le minden elhaladásomkor.
A hétvégén megvolt az első közös főzés a családdal. Olyan idilli volt, gyerekek botladoztak a fűben, amint kergették szegény kutyát, aki öregecske lévén csak egy kis nyugalmat akart. A csivava nem egy családi kutya, de egész jól viselte.  
Közben sült a bográcsban a jó kis pörkölt, csak visszafogottan adott anyukám tanácsot, hogy mit kéne belerakni a készülő műbe. Visszafogta a berögzült szokásait, hogy minek kellene benne lennie, elfogadta, hogy nincs és ne firtassa, ellenben annál több paradicsom és bor került a kondérba, mint amit megszokott.
Az apukák és P. közben lenyírták a füvet és megint lett pofája az udvarnak. Hmmmm be kell szerezni egy fűnyírót, vagy tanuljunk meg kaszálni.   
Forrás: pinterest.com
Legnagyobb örömünkre minden tavaly ültetett gyümölcsfa virágzik és van egy külön örömöm: magról ültetett diófa is lesz az udvaron, igen, biztos később, de az a fa erős lesz.
Nézegetem, hogy hova kellene palántázni a paradicsomot, a görögdinnyét, az uborkát, lelkesen hozom fel a tárolóból azokat a befőttes üvegeket, amiket szívesen szelekívbe tettem volna helyhiány és az eszeveszett csörömpölés miatt, de már csak néhány hónap és újra lesz funkciójuk!
Hetek kérdése és kúszik majd a bab a lugas fölé, a téli chilis babot, casulet-et fogja gazdagítani.  Meg akarom tanulni, hogy kell konzerválni a száraz babot, hogy télen ne kelljen majd áztatni, csak mint a dobozosnál, nyitod és borítod... csak kukorica szirup nélkül.
Nem kell többet savanyúságot venni, idővel lesz számolatlan paradicsom, meggy, alma és barackszüret és lecsó/lekvár/kompótfőző maraton. Akkor és ott az egészet a halál f.......a fogom kívánni, mert fáradt leszek, könyékig ragadni fogok a lé miatt, de télen csak ki kell emelni a spájzból, ami nem megvetendő sem anyagilag, sem egészség, sem pedig büszkeség tekintetében.      

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Walipini: medencének indult, üvegház lett belőle

Kender: egy "magasröptűbb" építőanyag

BBQ csirke sütőben sütve

Walipini: tervezés

Komposzt kazán, az erjedés magasiskolája