Alap kevert süti tejtermék mentesen


Sziasztok! 

Hogy telt a hosszú hétvége? Bizony bizony már hètfő délután van és a naptár nem kényeztet el még egy csonka munkahéttel. Volt egy kis szünetünk a hètvègèn, egy napot kettesben, inkább egymàs mellett töltöttük.  Mint règen, mindenki belebùjva a sajàt dolgàba.

Jó volt olvasni kicsit, csak csendben elmolyolni a házimunkával. Annyira, hogy már hiányzik és önző dögnek érzem magam. De tudom, hogy kellett egy kis idő egyedül. 

Össze kell raknom magam, mert egy hét van ovikezdésig, a születésnapjáig. Ott kell lennem agyban. Mindenen látom a lecsengő nyarat, melankóliával tölt el. Sokszor eszembe jut, hogy ilyenkor már borzasztó türelmetlen voltam, meddig kell még ezt a kis csomagot hordoznom. Ugyanezt a szépséges nagylányt egy hét múlva óvodába viszem és tördelem a kezem, hogy jól érezze magát, hogy barátkozzon.

Hozzávalók: 

200 g liszt

50 ml olaj 

50 cukor

vaníliás cukor igény szerint

7 g sütőpor 

2 egész tojás

30 ml citromlé

50 ml víz

Elkészítés :

A cukrot a tojàsokkal összekeverjük egèszen addig mìg nem èrezzük a kristàly darabokat. Felöntjük a citomlè ès vìz keverèkkel, elkeverjük. Hozzáadom az olajat. Beleszòrom a sütőporos lisztet. Homogèn masszát fogunk kapni, nèhàny perc alatt csomòmentesre lehet keverni. 

Egy kivajazott vagy papìrozott kisebb formàba öntsük.  Ès dìszìtsük idènygyümölccsel. Szilva, alma, körte egyremegy, mindennel  finom.

A körtèt amivel most csinàltam kevès karamellel előpàroltam fedő alatt, mert kemèny lett volna. 

20-23 percet töltött a 180 fokos sütőben. Ez utàn tàlalhatò. 


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Walipini: medencének indult, üvegház lett belőle

Kender: egy "magasröptűbb" építőanyag

BBQ csirke sütőben sütve

Walipini: tervezés

Komposzt kazán, az erjedés magasiskolája