Simit, a török bagel/perec
Sziasztok! Szeretitek a perecet? Nekem a frissen kisült perec egyet jelent a nagyváradi téli forgataggal, de annyi a szépséghibája, hogy valahogy nem találom el sohasem a állagát, mert szódabikarbónás vízben kell előfőzni. Brrr. De nekem ez a török, gyűrű alakú, szezámos, kenyérszerű utcai finomság a "simit", hasonló érzetet ad. Lehet az agyam csalja hozzá ezt, de nem zavar, mert nagyon finom, Múltkor a nagy családos programhoz sütöttem cirka 30 darabot egy kiló lisztből, picike méretben, fele fahéjas mogyorós porban forgatva, a másik fele sós magokban. 11 ember volt rá, hogy elfogyjon és jelentem, csak egy párat hoztam haza a kosaramban. Soknak tűnik ez az egy kilós, de jusson eszedbe, hogy 15 böhöm nagy reggelizős péksütemény lesz belőle, nem muszáj egyszerre elfogyasztani, kitalálták már a mélyhűtést is és frissen élvezheted néhány perc sütőben pirítás után. Úgy ettük mint a bagelt, krémsajttal, felvágottal, friss nyári zöldségekkel. Ha pedig kint maradt a sima hűtőben,