Fahéjas fánk muffin
Kit érdekel, melyik fakkba rakjuk be, nagyon finom.
Tegnap pörgettem a pinterestet és megláttam a képét, szerelem volt első látásra. Már ha itt tartunk, ízlelésre is.
Csak összeállítottam a tésztát, szétosztottam és szűk fél óra múlva ott gőzölgött az asztalon.
Még úgy is jól sikerült az állaga, hogy úgy döntöttem, kevert gabonákból (zab, rozs) készítem.
Néhány hozzávaló kellett hozzá, megéri kipróbálni ha szereted ezt az ízvilágot.
1,5 bögre liszt
0,5 bögre tej
80 g zsíradék olvasztva
40 g cukor ()annyit raktam, de fölösleges bele, mert a felülete is cukros)
1 kk őrölt fahéj
kevés őrölt szerecsendió
1 egész tojás
fél csomag sütőpor
+ 2 evk cukor és ízlés szerint fahéj a végén a hempergetéshez
Összeállítás:
Keverd
össze. Hosszabban: nincs sorrend, ahogy a kezedbe esik az adott
hozzávaló, úgy jó lesz. Jól kikevered és oszd szét a muffin formába.
Félig raktam meg a formákat, duplájára nőttek a sütőben, 11 db lett
belőle.
170 fokon sütöttem légkeveréses, gőzölős sütőben, 25 percig.
Amikor
kivettem őket, akkor előkészítettem a fahéjas cukrot. Forrón lekentem
őket egy vizes ecsettel, hogy jobban tapadjon rá a cukor.
Belehengergettem, ez a réteg egy ropogós kérget adott a tetején, mit ne
mondjak, az a legjobb benne. Meg a muffin, omlós, szaftos darab, másnap
is.
Nagyon ajánlom kipróbálásra.