Melankólikus utónyári, de első őszi fogás: Csirke gombával, paradicsommal sütve
Az átállás, hogy egészségesebben, legfőképp kikerülve a húst étkezzünk olyan nehézség a hétköznapjainknak, amit nem tudtam megugrani abban a 3 aktív órában, amit esténként otthon töltünk. Annyiban változik az eddigi gyakorlat, hogy változatosabban használom a gabonaféléket, elhagytuk a fehér cukrot, a régi fehér liszt készlet fele fele arányban bekeverésre került tönköly liszttel, a fehér sót már csak lábfürdőhöz használom. Lehet, hogy a bányasó szürke és összeáll, de sokkal jobb szívvel sózom azóta az ételt. A húsevésről sokat beszélgettünk, arra jutottunk, ha három naponta eszem, durván heti kétszer, már tettem valamit, persze ez csak kis lépés. Ez a recept is a hétvégi esős időt kívánkozik színesebbé tenni, húsos fogás, amit nem csak nézni, hanem csodálni érdemes a szép színek, az komplex íze miatt. Mostanában mindig kapunk egy egy doboznyi paradicsomot, mindenhez esszük. Kacsazsíros kenyérhez, a nagyokat megtöltve, a kisebbeket omlettbe darabolva, pörköltbe, sült mellé, vagy cs