Kókuszos gyümölcsös kevert kocka (paleo, GM, LM)

Sziasztok!
Sajnos a húsvéti időszak kicsit megnyirbálta az étkezési rutinomat, de azért vannak itt olyan fénypontok, amelyeket érdemes felvenni az állandó repertoirba.
Amióta nem tartok itthon sem lisztet, sem cukrot állandó keresésben és kísérletezésben vagyok, hogy találjak egy megfelelő kevert tészta receptet, amely kielégíti az édes iránti igényünket és nem egy picike adag, ami tessék lássék alapon felkínálom és 2 falat az egész, mert egészséges és drágára jönne ki.
Tudom tudom ne is mondd a litániát, hogy: az édességet nem azért esszük, hogy jól lakjunk, hanem az csak egy kis falatka, étkezés után... igen, de azért az sem rossz, ha nem marad benned hiányérzet az elfogyasztása után, hogy még egyet jó lett volna enni.
Ez a kis süti nem csak kompromisszumos megoldás, vagy vigaszdíj, hanem olyan desszert, amit egy hagyományos sütivel szemben inkább választanék. Ez azért nem egy rossz ajánlólevél?
Könnyű és az íze mégis összetett, hamar készen van és jól variálható.
Véletlenül találtam, de nagyon nagy örömet okozott mind az elkészítése, mind az elpusztítása.
Az egyetlen hiányérzetem, hogy nem nélkülözi a paleo sütik laposságát, amit legközelebb úgy akarok orvosolni, hogy a tojások fehérjét keményre verem és úgy forgatom össze a többi hozzávalóval.
Az alapot innen vettem, de az arányokon változtattam.

Hozzávalók:
1 dl kókusztejszín (konzerv amit fellazítunk fél dl vízzel)
3 tojás
100 g kókuszreszelék
30 g kókuszliszt 
3 evk méz 
1/2 csomag sütőpor
vanilia
50 ml kókuszolaj
opcionális:
egy hámozott és felkockázott alma (1x1 cm)
néhány szem eper felkockázva

Elkészítés: 
A hozzávalókat összekeverem, a végeredmény egy sűrű, önthető tészta. Fentebb írtam, hogy magasabbá, piskótaszerűbbé tehető az állaga, ha felvert tojásfehérjével lazítjuk a tésztát. Kipróbálás alatt, majd ha úgy megcsinálom, felteszem az eredményt. A gyümölcsöket belekevertem a tésztába, nem a tetején pihentek, azt akartam, hogy belesüljenek, nem szálltak le az aljára.
Nem tudtam milyen ragadós tészta, így a tűzálló tálat (25*15 cm) sütőpapíroztam.
180 fokon sütöttem 25 percig, annyi elég lett neki.
A sütőt melegítsük elő és úgy rakjuk bele a sütit.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Walipini: medencének indult, üvegház lett belőle

Kender: egy "magasröptűbb" építőanyag

BBQ csirke sütőben sütve

Walipini: tervezés

Komposzt kazán, az erjedés magasiskolája