Sertéskaraj tejfölösen, fóliában sütve



Ez is olyan recept, amit előre lehet készíteni és adandó alkalommal csak bedobni a sütőbe és fél óra múlva már tálalható is.
Ezt a receptet akkor készítettem, amikor a 2. esténket töltöttük a régi/új házban, látható mennyire egyszerű anyagokból áll, ennek viszont nem látta kárát a végeredmény, mert nagyon jóllaktunk belőle.
A köret és a hús egyszerre sültek.


Hozzávalók 2 személyre:
500 g sertéskaraj
1 1dl tejföl
2 tojás
szerecsendió
1 tk só
csipetnyi majoranna
5 dkg bacon
50 dkg újburgonya
majoranna
kókuszolaj
5 dkg trappista

Elkészítés.
Nagyjából klopfoljuk ki a húsokat, sózzuk meg. Készítsük elő a helyét: egy alufóliából készítsünk egy kis fészket, vagy vegyünk elő egy kisebb, fedéllel rendelkező tűzálló tálat. Szeleteljük bele a bacon felét az aljára. Helyezzük el benne a húsokat. Egy tálba üssük bele a tojásokat, és keverjük fel a tejföllel, sózzuk meg és reszeljünk bele kevés szerecsendiót. Öntsük a húsra és fedjük le, szórjuk meg a maradék baconnal, ha alufóliában készítjük tekerjük légmentesre, hogy párolódjon.
Tegyük a sütőbe, 160 fokra.
Készítsük el a köretet: Az újkrumplikat tisztogassuk át, felezzük, negyedeljük. Sózzuk meg, szárított majorannával szórjuk és forgassuk át a kókuszolajban. Tegyük a hús mellé.
20 perc sütés után nyissuk ki a húsos tasakot tegyük rá a sajtot, a krumplikat forgassuk át és pirítsunk rá a tetejére a következő 10 percben. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Walipini: medencének indult, üvegház lett belőle

Kender: egy "magasröptűbb" építőanyag

BBQ csirke sütőben sütve

Walipini: tervezés

Komposzt kazán, az erjedés magasiskolája