Didergő hidegre adható ideális válasz: Krumpli gánca, juhtúróval
Sziasztok! Ma reggel kiderült, hogy délre főznöm kell, az apósom születésnapja van. Tudtam, hogy ma van neki, csak azt nem tudtam, hogy én főzök. Valami különlegességet akartam csinálni, ami mutatósabb a pörkölt mellé mint egy tál galuska. Ekkor gondoltam a kapros juhtúrós sztrapacskára. Végig szuggeráltam azt a képet a piac felé menet, hogy csodák csodájára a jó idő és a szombat ellenére legyenek kevesen és ne kelljen sorba állnom, hogy a végére érjek a tennivalómnak. Olyan hamar végeztem hogy visszafele menet elgondolkodtam, hogy bemegyek a kedvenc turimba is, végtére is időmilliomos vagyok! Az időgazdálkodás jegyében, amíg Emőkét levittem a ház elé üldögélni (az igazi cél az lett volna, hogy próbáljon üríteni és felállni, a levegőzés összejött végülis) addig felraktam a krumplit főni a sztapacskához. Hmmm már közel kásásra főtt, amikor elolvastam a receptet, amihez nyers krumplit használnak. Akkorra már megvettem a házi tejfölt, juhtúrót, nem voltam hajlandó feladni a har