Belülről átmelegító sütőtök leves
A múltkor hallottam egy olyan vicces megszólalást egy rádióműsorban, amikor 2 meglett férfi azon elmélkedett, hogy a leves annyira nem étel, hogy amikor a második fogást feltálalják, az emberek önkéntelenül, másodjára is "Jó étvágyat!" kívánnak egymásnak. Ez a leves inkább megágyaz, de semmiképp sem egy kis léként gondolni rá. Kaptunk több liternyi, tömör sütőtök pürét. Megehettük volna magában, de kellett valamit csinálni vele, a pinterest ontja magából a sütirecepteket. Az sajnos nem készült belőle, levesként hasznosult, volt olyan nap, hogy az volt az egész napi ételem, lenmaggal, dióval, fahéjjal. Minden tisztítónap aranyat ér a decemberi zabálások előtt. Téli sütőtök leves Hozzávalók: - 1/2 liternyi sütőtök püré - 1 tk őrölt fahéj - 4 szem szegfűszeg - frissen reszelt gyömbér (ha tényleg egzotikumra vágyunk, erős aroma, amúgy nem kötelező, fontolva haladó családok asztalára elég az első 2 íz) - 1 evk méz - csipetnyi só - 6-8 dl víz, Díszítéshez: dió